Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Urednik RTV Mag: Sada su građanima najvažnije istinite informacije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

05. 06. 2014.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Urednik RTV Mag: Sada su građanima najvažnije istinite informacije

Glavni i odgovorni urednik RTV MAG iz Obrenovca Miroslav Paunović nakon velike štete koju je ovoj medijskoj kući nanela poplava, uspeo je da pokrene radio program, a naredne nedelje će i televizija početi sa radom.

 

„U utorak smo počeli sa emitovanjem radio programa, koji sada radi 24 sata dnevno. Na posao su se vratile sve kolege koje su i pre poplava radile na radiju“,  kaže Paunović za UNS i dodaje da je značajnu ulogu u omogućavanju rada ovog radija imao predsednik RRA Goran Karadžić, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji su televiziji na raspolaganje dali jedna reportažna kola RTS-a.

„Naše televizijske ekipe sada imaju mogućnost da stalno budu na terenu i snimaju priloge. Ono što oni snime, odmah se montira i postavlja na jutjub kanal televizije, tako da iako televizija još uvek ne radi, mi redovno pravimo priloge o stanju u Obrenovcu,“ navodi Paunović.

Kolege iz RTV Mag rade u kontejneru koji je televizija iznajmila i svakodnevno emituju najvažnije vesti. Informativni radijski program emituje se od 7 do 19 sati.

„Na radiju gostuju pripadnici javnih komunalnih preduzeća, vojske, policije. Svakodnevno obaveštavamo građane na kojim lokacijama se distribuira pomoć, gde mogu uzeti vodu...“, kaže Paunović.

Glavni i odgovorni urednik RTV MAG nada se da će od ponedeljka uspeti da osposobi televiziju kako bi mogli da se emituju bar vesti i kajroni. Za kraj nedelje predviđa i početak emitovanja informativnog programa iz improvizovanog studija.

„Značajno je da što pre osposobimo televiziju. Nakon poplave je najvažnije pružiti informacije. Od bujice vode opasnija je bujica dezinformacija. Obrenovčanima se mora obezbediti redovno informisanje, a RTV Mag je televizija kojoj građani ove opštine veruju. Ja se nadam da ćemo od ponedeljka biti u mogućnosti da im obezbedimo pravo na pravovremene i istinite informacije“, rekao je Paunović UNS-u.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

06.06.

2014.

Саша Тодоровић [neregistrovani] u 22:16

Књажевац

Нисам у могућности да одрадим неке физичке послове (због недавне операције), али бих био рад помоћи колегама новинарима у студију и на терену. Моји контакти су: sasalucky@open.telekom.rs или телефон 064 23 29 487.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi