Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Šest godina od nasilnog prekida rada TV Resava
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

04. 06. 2014.

Izvor: UNS

Šest godina od nasilnog prekida rada TV Resava

Udruženje novinara Srbije (UNS) podseća da je na današnji dan pre šest godina opštinsko rukovodstvo Svilajnca izbacilo redakcije TV Resava i časopisa „Resavski poštonoša“ iz prostorija čiji je vlasnik opština Svilajnac i nasilno prekinulo televizijski program.

Komisija Opštinskog veća Svilajnca je, po nalogu tadašnjeg zamenika predsednika opštine Predraga Milanovića (sada predsednika opštine), zloupotrebila ovlašćenje i umesto da samo preuzme opremu koja je bila vlasništvo opštine, izbacila zaposlene i naredila prekid programa.

TV Resava posedovala je vlastitu opremu i za emitovanje programa joj nije bila neophodna tehnika koja je bila vlasnistvo opštine.

UNS je tada tražio da opštinsko rukovodstvo vrati redakcije u zakupljeni prostor i nadoknadi štetu nastalu nezakonitim nasilnim prekidom programa. Tada, 11. juna 2008. Godine,  predstavnicima UNS-a, tadašnjem predsedniku Ninu Brajoviću i članu IO Petru Jeremiću, Milanović je obećao da će omogućiti povratak ovih redakcija u prostor iz kojeg su nasilno iseljeni.

Do danas, to se nije desilo. Krivične prijave protiv članova Komisije Opštinskog veća Svilajnca su odbačene, a u prostor koji su do 4. juna 2008. godine kao zakupci koristile ove redakcije tada je useljena (i osnovana) TV Centar. Većinski vlasnik ove medijske kuće bila je majka zamenika predsednika opštine Predraga Milanovića Dobrila, a direktorka Dragana Radević, članica opštinskog veća. Firma, osnivač TV Centar bila je registrovana na adresi zamenika predsednika opštine Predraga Milanovića.

Kada je UNS obelodanio ove činjenice, vlasnička struktura televizije je promenjena. Finansiranje TV Centar iz budžeta opštine je nastavljeno. Čak su i pojedini radnici televizije bili zaposleni i primali platu u Opštini Svilajnac.

Komentari (1)

ostavi komentar
ned

29.06.

2014.

Resavac Dobrivoje [neregistrovani] u 22:45

Tuzno

Masa ne proverenih i neistinitih informacija u ovom tekstu . Strasno .

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi