Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ivan Tasovac oduševljen akcijom #HumanostNaDelu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 05. 2014.

Ivan Tasovac oduševljen akcijom #HumanostNaDelu

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac sa pomoćnikom ministra zaduženim za medije Sašom Mirkovićem posetio je Udruženje novinara Srbije kako bi se upoznao sa akcijom #HumanostNaDelu koju vode UNS i #Kabinet za pomoć pogođenima u poplavama.

Predstavnici #Kabineta i UNS-a Mirjana Vladisavljević, Luka Matić, Ljiljanom Smajlović, Petar Jeremić i Nino Brajović rekli su gostima da je u okviru akcije do sada prikupljena i distribuirana pomoć u vrednosti od oko 4 miliona dinara i da se odvija putem tvitera.

„Čim štab akcije dobije zahtev za pomoć, tviterom se pošalje apel i za nekoliko sati se organizuje isporuka pomoći u bilo koji kraj Srbije, s obzirom da volonteri koji učestvuju u akciji sa kolegama novinarima vlastitim automobilima prevoze sve što je neophodno.“ rekla je Mirjana Vladisavljević.

Ministar je izrazio oduševljenje što je akcija usmerena na direktnu pomoć ugroženim građanima i rekao da je to pravi NVO aktivizam.  Saša Mirković je dodao da u ovoj akciji osetio atmosferu kao kada je redakcija radija B92 u avgustu 1995.godine pomagala izbeglima iz Hrvatske.

Predstavnici UNS-a  su gostima izneli svoje predloge u vezi sa predstojećom privatizacijom lokalnih medija. Predlog je da zaposleni u tim medijima dobiju besplatno 50 odsto vrednosti firme u kojoj rade, a da za ostalih 50 odsto imaju pravo preče kupovine po knjigovodstvenoj vrednosti.


Komentari (1)

ostavi komentar
pon

26.05.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 17:18

bravo

Kakav podvig, daleko je putovao!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi