Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinari i tviteraši u akciji „Humanost na delu“ podelili blizu 20 tona pomoći
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

22. 05. 2014.

Izvor: UNS

Novinari i tviteraši u akciji „Humanost na delu“ podelili blizu 20 tona pomoći

Akcija „Humanost na delu“ koja traje već sedmi dan u prostorijama UNS-a u Resavskoj 28, ali i širom Srbije gde se nalazi poplavama ugroženo stanovništvo, dala je neočekivane rezultate.

Udruženje novinara Srbije i tviteraši, među kojima su i novinari, prikupili su i podelili blizu 20 tona raznovrsne pomoći.  

Akcija ima za cilj da se tražena pomoć dostavi najugruženima, a posebno se vodi računa da budu pokrivena mesta van Beograda.

Do sada je pomoć poslata u Smederevsku Palanku, Krupanj, Lazarevac, Valjevo, Velike Crnjene, Mionicu, Kraljevo, Paraćin, Trstenik, Ljig, Ljuboviju, Poljane, zatim za Doboj, do heliodroma u Dobanovcima  odakle se helikopterima dostavlja osobama koje se nisu evakuisale.


Pomoć je podeljena i po kolektivnim centrima u Beogradu, ali i odnesena u domaćinstva u Bariču i Zabrežju.

Akciji „Humanost na delu“ do sada se odazvalo više od 250 pojedinaca i firmi.

„Pratimo „apele za pomoć“ na društvenim mrežama, u roku od par minuta stupamo u kontakt sa ljudima na terenu, potom nalazimo vozilo,  odvajamo robu koja je potrebna tom mestu i odmah se kreće. Priprema nikada ne traje više od sat vremena, tako da ono što mi uputimo na lice mesta je zaista prva ili hitna pomoć. Većina humanitarne pomoći koja se prikuplja u Resavskoj 28 se ovde ne zadržava više od par sati. Tako je u utorak dopremljeno više od 500 litara dezinfikacionih sredstava i  u roku od pola sata otpremljena su put Smederevske Palanke i Paraćina, uz ostalu pomoć koju su nam sa lica mesta tražili“, kaže Luka Matić, novinar i tviteraš iz organizacije #Kabinet.

U UNS-u uz tviteraše koji čine okosnicu, Luku Matića, Mirjanu Vladisavljević i Milenu Milojević,  svakodnevno raspoređuju i prenose pomoć  Jovana Stefanović, Filip Trajković Filipović, Ana Vukadinović, Žarko Aćimović, Miloš Radovanović, Milena Mojsilović, Marijana Cvetuljski, Katarina Pešić, Bojana Mišina, Aleksandra Paunović, Ignjat Kotlaja, Goran Podunavac, Milica Jovanović, Predrag Panić, Ranko Vesković i Nikola Jovanović.

U akciju „Humanost na delu“ uključile su se brojne firme, među kojima i Zlatiborac, Atlantik grupa, Mona hoteli, Nektar, Marbo Privax, Adecco, ICPS infinity, Mikro razvoj DOO Beograd, Antiplam, Nole prevoz.

Među novinarima koji su donosili pomoć bilo je i onih koji su je razvozili. Kolege Irina Ivić, Nenad Zorić i Vladimir Jelić bili su dobrovoljci koji su razvozili pomoć u Barič i Smederevsku Palanku.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

22.05.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 12:40

A "fejsbukovci"

Zašto ova - sigurni smo - krajnje neobjektivna PRISTRASNOST u odnosu na "Fejsbuk"? Ili ...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi