Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS u vodom okruženom Zabrežju stigao do novinara Momčila Srećkovića Mocija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 05. 2014.

Izvor: UNS

UNS u vodom okruženom Zabrežju stigao do novinara Momčila Srećkovića Mocija

Urednik periodičnih "Zabreških novina" i nekadašnji voditelj Studija B Momčilo Srećković Moci ostao je u Zabrežju sa još 114 meštana kojima je jedini cilj da spasu svoju stoku i imovinu. Predstavnici UNS-a su juče kasno popodne uspeli da se preko vode probiju do dela Zabrežja u kom se složno drže tridesetak meštana u ulici Zorana Belića.

 Predstavnici UNS-a uručili su  sredstva za higijenu, vodu, hleb i butan bocu, ali je preostalim stanovnicima Zabrežja koji su s jedne strane ugroženi poplavama koje je izazvalo izlivanje reke Kolubare, a s druge strane nadolazećom Savom, hitno potreban agregat, hrana za stoku, pijaća voda i suva garderoba.

- U Zabrežju je ostalo nas 115, popisali smo se. Potrebna nam je hrana za stoku i agregat jer su krave navikle da se muzu preko aparata. Mlekom koje dobijemo ručnom mužom hranimo svinje – rekao nam je Momčilo koji kaže da je nekoliko poplava u tom kraju već izdržao.

- Telili smo kravu od komšije koji se evakuisao u Beograd. Svu komšijsku stoku čuvamo zajedno sa našom – reakao nam je Moci.


Iz automobila u kom inače spava izvadio je poslednji primerak „Zabreških novina“ i predao generalnom sekretaru UNS-a Ninu Brajoviću.

Meštani Zabrežja preko noći se smenjuju na dežurstvu. Do njih je moguće doći vozilima koja mogu da prođu kroz metar vode.

Predstavnici UNS-a zahvaljuju se sektoru za vanredne situacije koji je omogućio dolazak do kolege u Zabrežju i zameniku predsedenika Opštine Obrenovac Dragoslavu Mrševiću koji je takođe obišao meštane Zabrežja i obećao da će im u toku današnjeg dana dostaviti hranu za stoku.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi