Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Rukovodstvo Novosti premešta Srđana Škora u `Sport`
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 05. 2014.

Izvor: UNS

Rukovodstvo Novosti premešta Srđana Škora u `Sport`

Novinar Srđan Škoro posle usmene smene sa mesta šefa deska „Večernjih novosti“ dobio je danas ponudu za premeštaj u dnevni list „Sport“ na mesto pomoćnika odgovornog urednika. U ponudi za zaključenje aneksa ugovora o radu ne navode se konkretni razlozi premeštaja.

Uopšteno stoji da je došlo do „izmenjenih okolnosti“ i da su razlozi za premeštaj na novo radno mesto „potreba procesa i organizacije rada“.

„Faktički sam ovom ponudom izbačen iz `Večernjih novosti`. Prebačen sam u dnevni list `Sport` koji je zbog sopstvene nerentabilnosti i teškoća u poslovanju pred gašenjem. Praksa u `Novostima` je da se u `Sport` šalju ljudi isključivo po kazni“, kaže Škoro za UNS i podvlači da u kompaniji `Novosti`  nikada nije radio ništa što ima veze sa sportom.

 „Na ovaj način Dmitrović je svim mojim kolegama pokazao šta ih čeka ukoliko budu mislili svojom glavom i radili po sopstvenoj savesti. Završiće u `Sportu`“.

Škoro tvrdi da bi na novom radnom mestu imao polovinu dosadašnje plate iako se faktički postavlja na mesto pomoćnika urednika lista. Prema njegovim saznanjima list `Sport` se već neko vreme bezuspešno prodaje.  

Da se izjasni o ponudi za premeštaj na novo radno mesto Škoro ima osam radnih dana. U slučaju odbijanja ili neizjašnjavanja u datom roku prestaje mu radni odnos, dok zadržava pravo da ako ponudu prihvati pred nadležnim sudom osporava zakonitost ponuđenog aneksa ugovora.

„Kada prođu poplave i saberu se svi ti tragični bilansi moraće neko da sabere i negativan učinak koji je Dmitrović svojim postupcima naneo `Novostima` i vladajućoj stranci koja ga je dovela na to mesto“, kaže Škoro.
 
U „Večernjim novostim“ Srđan Škoro je do sada uređivao hroniku, nedelju, bio šef dopisne službe, a sa mesta šefa deska smenjen je 9. maja.

Povezane vesti:

Otvoreno pismo Ratka Dmitrovića: Srđana ste već potrošili, ko je novi Škoro

Škorov odgovor Dmitroviću: Odbrana profesije odgovor prošlosti

 

Komentari (4)

ostavi komentar
sre

21.05.

2014.

naratoranonymous [neregistrovani] u 23:05

naravoucenije

u pravu je kolega koji se potpisao kao aleksandar.novosti su imale sansu pre neku deceniju da odbrane ugled najtiraznije novine iza koje i ispred koje stoje citaoci, kako je govorio joca hadzi kostic.kad tu sansu nisu iskoristile, isto je kao i danas obrenovac, niti ce ponovo taj grad biti kao sto je bio, niti ce novosti moci vise da se odupru raznim dmitricima, vukoticima, cukicima i slicnim "ima" jer ni smailovicka, ni nino nisu dostojni predstavnici profesije koja je potonula, kao i srbija u ovim poplavama. pogledajte tuznu sudbinu i jadne tiraze politike, novosti, blica.svi zajedno sada prodaju manje, nego sto su novosti cak i u vreme dusana cukica prodavele (tiraz je bio 300 hiljada primeraka)mladih citalaca nema, jer se ispucavaju na internetu i trose energiju, a stari citaoci su izumrli kao poslednji mohikanci. prakticno, nekadasnje novosti nisu vise - nikom potrebne...na zalost...

Odgovori
sre

21.05.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 21:51

Pitanje

A sta kaze UNS, i Smajlovic...Sta...

Odgovori
sre

21.05.

2014.

Александар [neregistrovani] u 14:24

Традиција Новости

Ћутање у случају Шкора ништа није ново у "Новостима". То је истрајавање на одсусутву солидарности, недостатку радничке самосвести, али и на беспризорном слугерањству и увлачењу новопостављеним шефовима, који та места долазе политичком подршком, а одлазе када те подршке недстане. Тако је било у време Боровњака, Брајовића, Чукића, Пера Симића, "доживотног" Манојла Вукотића, познатијег као Мањо, а ево наставља се и са овим Дмитровићем.
Из "Новости" су деведесетих година, десетине новинара отеране, а да се синдикат није огласио. Ћуте и сада.

Odgovori
uto

20.05.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 14:46

Glodur

Imate li vi u Novostima sindikat? Ili ce svi koji misle glavom ostati bez iste u muku kolega?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi