Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  „Univerzum Kubršnica a.d.“ donirala materijal za izgradnju Novinarske kuće „Pera Todorović“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 04. 2014.

„Univerzum Kubršnica a.d.“ donirala materijal za izgradnju Novinarske kuće „Pera Todorović“

Giter blokove, donaciju kompanije „Univerzum Kubršnica a.d.“ za izgradnju Novinarske kuće „Pera Todorović“ 10. aprila preuzeli su Udruženje novinara Srbije i Zavičajno turističko udruženje "Vidovča" iz Smederevske Palanke. „Univerzum Kubršnica“ su za izgradnju kuće donirale 960 giter blokova.

„Kad god je u mogućnosti 'Univerzum Kubršnica' pomaže u ovakvim projektima i nama je drago da smo uspeli da obezbedimo sredstva i pomognemo izgradnju Novinarske kuće“, rekao je direktor firme Jovan Jovanović.

Akciju izgradnje spomen kuće poznatog srpskog novinara i pisca Pere Todorovića 2008. godine započelo je Udruženje novinara Srbije sa opštinom Smederevska Palanka i Zavičajno turističkim udruženjem „Vidovča’’.

 

Do sada su izgrađeni prizemlje i prvi sprat kuće koja je stavljena pod krov.

Svojim donacijama, osim „Univerzum Kubršnica a.d.“, izgradnji su se priključile i firme “Knaufinsulation-a”, „Potisje“, fabrike cementa „Lafraž’’, „Titan’’ i „Holcim’’, Industrija građevinskog materijala „Igma’’, špeditersko društvo „Transportšped’’, „Srbijašume““ i projektni biro „Kuća’’ Avrama Krstića iz Smederevske Palanke koji je besplatno uradio projekat kuće.

Novinarska kuća sa bibliotekom, etno zbirkom i konferencijskom salom nalaziće se u Vodicama, u dvorištu osnovne škole „Olga Milošević“, preko puta urušene kuće u kojoj je Todorović živeo.

U njoj će biti sedište Zavičajnog društva "Vidovača" kao i prostor za etno izložbe i novinarske skupove.

Zdanje će služiti podsećanju na život i delo jednog od najznačajnijih srpskih novinara, pisaca, polemičara, političara i drugog po redu predsednika UNS-a s kraja 19. i početka 20. veka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi