Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  ULES CG i UNS partneri u organizaciji konferencije “Novinarstvo-kriza profesije”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

31. 03. 2014.

ULES CG i UNS partneri u organizaciji konferencije “Novinarstvo-kriza profesije”

Udruženje novinara Srbije (UNS) biće partner u organizaciji Druge međunarodne naučno-stručne konferencije Mediji i PR, ''Novinarstvo - kriza profesije'' koja se održava od 13. do 15. juna 2014. godine u Bijelom Polju (Crna Gora).

Konferenciju organizuje Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES CG), pod pokroviteljstvom crnogorskih Ministarstva nauke, Ministrastva za ljudska i manjinska prava i Agencije za elektronske medije.

Domaćini druge po redu konferencije biće Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje i Ekonomski fakultet Univerzitet Crne Gore, dok će pored UNS-a partneri biti fakulteti iz regiona na kojima se školuju novinari, medijska i novinarska udruženja iz regiona i međunarodne organizacije.

Predsednik Upravnog odbora ULES CG mr Dragić Rabrenović istakao je da je ovo nastavak saradnje koja je prije nekoliko mjeseci dogovorena sa kolegama iz UNS-a.

''Zahvalni smo na podršci predsjednici i generalnom sekretaru UNS-a Ljiljani Smajlović i Ninu Brajoviću koji su prepoznali našu ideju da okupimo teoretičare i predstavnike profesije i na jednom mjestu pokrenemo pitanja koja su zajednička za cijeli region, o problemima u novinarstvu i medijima'' rekao je Rabrenović.

Prvog dana konferencije predviđeno je učešće više od 50 predstavnika fakulteta, medija i novinarskih organizacija. Među govornicima biće i prof. dr Paolo Manćini sa Univerziteta u Peruđi i prof. dr Ričard Ruk sa Fakulteta za ekonomiju i pravo u Berlinu.

Drugog dana konferencije učesnici će izlagati naučno-stručne radove koji će biti objavljeni u međunarodnom naučnom časopisu “Mediji i komunikacije”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi