Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS anketira članstvo o profesionalnom i ekonomskom položaju novinara i medijskih radnika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

31. 03. 2014.

UNS anketira članstvo o profesionalnom i ekonomskom položaju novinara i medijskih radnika

Udruženje novinara Srbije (UNS) od 17. marta anketira članstvo o stavovima i aktivnostima UNS-a, kao i profesionalnom i ekonomskom položaju novinara i medijskih radnika. Anketa se sastoji iz dva dela. Prvi je ispitivanje članstva, a drugi medija o ekonomskom položaju novinara i medijskih radnika.

Istraživanje sprovode studenti psihologije i sociologije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Bojana Stanojević, Marija Milošević Una Popović i Jovica Rakić.

Ispitivanje članstva radi se na slučajnom uzorku od 300 redovnih i 100 neaktivnih članova UNS-a.

U drugoj fazi istraživanja UNS će anketirati medije o pitanjima koja se odnose na njihov ekonomski položaj, kako bi se utvrdio cenovnik rada novinara i medijskih radnika (fotoreporteri i snimatelji).

Anketiranje članstva je deo redovnih godišnjih aktivnosti UNS-a i ove godine se radi četvrti put. Set pitanja koja se odnose na ekonomski položaj novinara i medijskih radnika služiće i za realizaciju projekta „Ceni sebe da te cene drugi“ kojim će se standardizovati kriterijumi za vrednovanje i formirati cenovnik rada novinara.

Ovaj projekat podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

31.03.

2014.

Racaanonymous [neregistrovani] u 18:11

članarina

a da ih zamolite da pitaju anketirane, zašto je redovno plaćanje godišnje članarine izgubilo svaki smisao?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi