Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo novinar Milenko Mihaljčić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 03. 2014.

Autor: Dušan Dejanac

Preminuo novinar Milenko Mihaljčić

Novinar, publicista, književni kritičar i član UNS-a Milenko Mihaljčić preminuo je u ponedeljak u Kikindi posle duge i teške bolesti.

 

Mihaljčić je rođen 1947. u Novim Kozarcima. Završio je Filološki fakultet u Beogradu, odsek za jugoslovensku književnost i srpskohrvatski jezik.

Novinarstvom je počeo da se bavi kao student. Bio je saradnik kikindske “Komune”. Kao profesor srpskog jezika i književnosti, uređivao je dva srednjoškolska lista “Glas omladine”, glasilo Školskog centra za tehničko obrazovanje i “Leš”, list Ekonomske škole. Objavljivao je priloge u “Prosvetnom pregledu”. U kikindskim  srednjim školama vodio je novinarske sekcije.

Bio je dugogodišnji glavni urednik fabričkog lista “Izgradnja”.  Jedan je od pokretača i glavni urednik kikindskog nedeljnika “Novo vreme” ( 2004 – 2006).

Milenko Mihaljčić bavio se i publicistikom. Objavio je knjige: „Od pogona do giganta“ (1986),  „Potomci Severina“ (2003), „Kikindsko blago“ (2009), „Kikindski delfini“ (2011). Jedan je od autora srpske proze u Rumuniji „Jabuke s vrha“ i osnivača književnog časopisa „Klasje“. Bio je predsednik Kulturno prosvetne zajednice Kikinda.

Sahrana Milenka Mihaljčića je danas u 13 sati na Novom gradskom groblju u Kikindi.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi