Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Vlada RS nedostupna za pitanja UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 03. 2014.

Vlada RS nedostupna za pitanja UNS-a

Udruženje novinara Srbije (UNS) dva meseca pokušava da od Komisije za imenovanja Vlade RS dobije odgovore na pitanja u vezi sa neregularnim konkursom za direktora Tanjuga, ali odgovora nema. UNS i dalje traži od Vlade RS da odgovori na pitanja - zašto se osam meseci čeka na izbor direktora i zašto se konkurs za direktora Tanjuga razlikuje od svih ostalih konkursa za javna preduzeća, uključujući i medijske kuće?

 

Na telefonske pozive i mejlove UNS-a ili niko ne odgovara ili dobijamo odgovor da “članovi Komisije nisu u Vladi” ili su “na sastanku”.

Predsedniku Komisije Veljku Odaloviću, UNS je, osim bezuspešnog pozivanja, pitanja još krajem februara poslao mejlom.

UNS je u dva navrata tražio od Vlade Srbije da poništi konkurs za imenovanje direktora novinske agencije Tanjug jer je Komisija po kratkom postupku i bez utemeljenog obrazloženja eliminisala većinu kandidata, sa objašnjenjem da nisu dostavili dokaze koji konkursom nisu ni traženi.

Konkurs za direktora Tanjuga objavljen je u Službenom glasniku 12. jula 2013. godine, a ni posle osam meseci još uvek niko nije izabran.

Komentari (2)

ostavi komentar
pon

17.03.

2014.

anonymous tmse [neregistrovani] u 16:20

samozvani vecni direktor

izbor direktora tanjuga,nije nova informacija.od izbora sadasnjeg direktora na tom konkursu bilo je dvanaest kandidata.ni jedna molba nije procitana a kamoli otvarana osim jedne sadasnje direktorke koja je na volseban nacina izabrana.da ironija bude veca,svi tadasnji kandidati imali su daleko vece i strucnije dokumente nego izabrana .i jos gore, ne zna ni jedan jezik.mnoge je tanjugovce skanirala,a svoje miljenike nezakonski nagradjivala,i primala u radni odnos bez konkursa. njeno ponasanje poznato je mnogima u vladi ali je stite zbog dobro poznatih partijskih sticenika.toma

Odgovori
pet

14.03.

2014.

Ana [neregistrovani] u 17:49

Apatični novinari

Pratim sve što se na vašem/našem portalu, ali i u raznim medijima, piše na temu (izvora) informisanja, položaja novinara... Ni jedan promil tih informacija novinari ne komentarišu. Zašto? To je velika tema za naše udruženje.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi