Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Grom ugasio Klokot radio
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

13. 07. 2009.

Grom ugasio Klokot radio

 

Od posledica udara groma u kuću Srećka Stolića u Klokot banji kod Gnjilana, u petak uveče, pregorela je oprema Klokot radija koji se nalazi u susednoj porodičnoj kući vlasnika ovog medija Nikole Stolića.

 

Na sreću, u trenutku udara groma u kući Srećka Stolića nije bilo nikoga a u kući Nikole Stolića u kojoj je smešten Klokot radio nije bilo struje pa su uprkos jakom električnom pražnjenju nepovređeni ostali dežurni novinar i tonski tehničar.

 

Vrednost uništene studijske, redakcijske opreme i predajnika je oko 10.000, 00 evra.

 

Klokot radio je jedna od pet radio stanica udruženih u Kosovsku medijsku asocijaciju (KOSMA) koje emituju program  i svakodnevno pripremaju zajedničku informativnu emisiju na srpskom jeziku.  Signal Klokot radija pokriva teritoriju Kosovskog Pomoravlja gde živi oko 30 000 Srba.

 

KOSMA, Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) i Udruženje novinara Srbije (UNS) apeluju na kolege, državne organe i javnost za pomoć kako bi Klokot radio što pre nastavio emitovanje programa.

 

Za kontakt se možete obratiti UNS-u na tel. 011 3236 337 ili na mejl press@uns.org.rs ili Srećku Stoliću, vlasniku Klokot radija na telefon 064 4445690.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi