Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Završena Novinarska škola UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

03. 02. 2014.

Autor: A. R. Izvor: UNS

Završena Novinarska škola UNS-a

Polaznicima 32. generacije Novinarske škole Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović, predsednica Udruženja, u subotu je uručila diplome na svečanosti u Pres centru.

Pre uručivanja Ljiljana Smajlović je sa polaznicima razgovarala o medijima danas, njihovim uređivačkim politikama, tabloidima i odgovornosti za javnu reč, medija ali i javnih ličnosti na društvenim mrežama. Govorila im je da novinari treba da građaninu, koji nema vremena da prati sve medije i sam uklapa sliku, predstave informacije do kojih dolaze tako da njemu bude sve apsolutno jasno. Polaznici su bili zainteresovani za Komisiju za istraživanje ubistva novinara o čijem radu je Ljiljana Smajlović govorila i opisivala vreme u kome je Slavko Ćuruvija ubijen.

U prethodna 4 meseca polaznici su sticali znanja iz različitih oblasti novinarstva. Predavanja su obuhvatala novinarstvo u štampi, vebu, agencijama, radiju i televiziji. Poslednji mesec krenuli su na praksu u beogradske redakcije, koja za neke još traje, a za manji broj polaznika će biti organizovana u letnjim mesecima.

 

Ova generacija je jedna od najbrojnijih i imala je 21 polaznika. Osim Beograda, polaznici su putovali iz Kruševca, Čačka, Pančeva, kako bi prisustvovali predavanjima. Među njima najbrojniji su filolozi, diplomirani i još uvek studenti. Pored njih školu su pohađali i studenti političkih nauka, sociologije, farmacije, a najmlađa polaznica, Teodora Filipović je još uvek srednjoškolka.

Zajedno sa polaznicima Novinarske škole diplome su uručene i polaznicima Škole veb novinarstva koju je ove godine pohađalo 23 polaznika, među kojima i deset osoba sa invaliditetom. U ovoj školi UNS-a najveći broj polaznika nastavu je pratio preko interneta.

U toku je upis 33. generacije Novinarske škole. Novi ciklus predavanja počinje od marta.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi