Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Dodeljene diplome VIII generaciji veb novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

03. 02. 2014.

Autor: M. N. Izvor: UNS

Dodeljene diplome VIII generaciji veb novinara

Polaznicima osme generacije veb novinara u subotu, 1. februara, svečano su uručene diplome Škole veb novinarstva u Pres centru UNS-a. Školu je uspešno završilo 23 polaznika, među kojima je i 10 osoba sa invaliditetom. Tokom kursa koji je počeo 16. novembra polaznici su učili specifičnosti pisanja i uređivanja za veb, planiranje i pokretanje veb stranica, a poseban segment nastave bio je posvećen fotografiji na vebu i upotrebi video materijala, kako bi svi polaznici stekli osnovna znanja neophodna i za grafičko opremanje i uređivanje teksta.

Polaznici su sticali i znanja iz oblasti poslovanja na internetu, IT prava, istraživanja online tržišta, upotrebe društvenih mreža u poslovne svrhe i online marketinga i PR-a. Na taj način kurs je pružio sveobuhvatan pogled na online komunikaciju, a ne samo na veb novinarstvo, što znatno proširuje mogućnosti polaznika nakon završetka kursa.

 

Nastavu i vežbe držali su vodeći srpski profesionalaci iz oblasti veb novinarstva, biznisa, odnosa s javnošću, marketinga, veb dizajna i multimedija, a tokom dvomesečnog kursa organizovano je ukupno 88 časova predavanja i vežbi, individualni rad sa polaznicima kojima je bila potrebna dodatna pomoć, kao i završna vežba tokom koje je testirano stečeno znanje.

Među polaznicima škole prvi put se našlo i 10 osoba sa invaliditetom, koji su zahvaljujući podršci Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija uspešno završili obuku za samostalan rad na vebu.

O tome svedoče i njihovi blogovi pokrenuti tokom kursa, među kojima su blog posvećen osobama sa invaliditetom Milice Knežević, blog o socijalnom preduzetništvu Radoša Keravice, blog o preradi drveta Zorana Gavrilovića, kao i blogovi Marije Golubović, Nebojše Disića i Jelene Radovanović.

Za osobe sa invaliditetom su osim standardnog dela kursa organizovana i dodatna predavanja i individualan rad kako bi što uspešnije savladali veštine predviđene programom škole.

Škola je prvi put od njenog osnivanja 2008. godine imala više polaznika koji su kurs pratili preko interneta nego onih koji su bili fizički prisutni zahvaljujući mogućnosti učenja na daljinu koja je pokrenuta početkom 2013. godine.

WebNovinar je tokom prethodnih šest godina izrastao u vodeću školu veb novinarstva u zemlji, čiji je cilj da polaznike obuči za samostalan rad na vebu i razvijanje karijere u svetu novih medija.

Nova generacija startuje u martu, a zainteresovani mogu da se opredele za redovan kurs ili učenje na daljinu. Prijava se vrši preko sajta škole www.webnovinar.org.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi