Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Održana komemoracija Branislavu Jovanoviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 01. 2014.

Održana komemoracija Branislavu Jovanoviću

Komemoracija novinaru, satiričaru i članu UNS-a Branislavu Banetu Jovanoviću održana je danas u Udruženju.

 

U prisustvu članova porodice, prijatelja i kolega o Jovanoviću je govorio član Kluba novinara veterana Petar V. Knežević.

“Branislavu Banetu Jovanoviću novinarski posao i srpska satira bili su životno opredeljenje. Njegovim iznenadnim odlaskom ožalošćena je njegova porodica, njegov Klub novinara veterana UNS-a, Udruženje književnika Srbije i Beogradski aforistički krug. Svi smo mi izgubili izuzetnog čoveka“, rekao je Knežević koji je u toku govora kazivao i Jovanovićeve aforizme objavljivane u "Ježu".

Sin Baneta Jovanovića Nikola naveo je da je njegov otac bio srećan što dolazi u Klub novinara veterana i da je željno iščekivao svaku sredu kada će se sresti sa kolegama i prijateljima.

 

Komemoraciji su prisustvovale i o Jovanoviću govorile i kolege iz redakcija "Politike" i "Ježa" gde je proveo najveći deo karijere.

Bane Jovanović objavio je sedam knjiga satire. Nagrađen je nagradom „Krokodil” u Moskvi, nagradom „Politike” i nagradom „Radoje Domanović“. Na Međunarodnom „Satira festu” prošle godine mu je uručeno priznanje Beogradskog aforističarskog kruga za ukupan doprinos srpskoj satiri.

Preminuo je u subotu, 25. januara u Beogradu.

Kremacija će biti danas u 12.30 na groblju Lešće u Beogradu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi