Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Foto-portreti Branka Belića u petak u Gračanici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

11. 12. 2013.

Foto-portreti Branka Belića u petak u Gračanici

U petak, 13. decembra, u 19 sati biće otvorena izložba foto-portreta Branka Belića u Domu kulture u Gračanici. Tom prilikom biće predstavljena i foto-monografija „Lica“ u kojoj se prepliću poznati likovi novinara, slikara, glumaca, političara...

 

Belić ih je fotografisao od 1972. godine do danas radeći prvo kao fotoreporter, a kasnije, do penzionisanja, urednik fotografije nedeljnika NIN.

Izložbu će otvoriti Batić Bačević, zamenik glavnog i odgovornog urednika lista „Politika“, a o foto-monografiji govoriće Gligor Čemerski, slikar i Ratko Vulanović, vajar.

Među odabranih 53 biće i fotografija glumca Bekima Fehmiua.

“Gledam svoju fotografiju u Belićevom katalogu. Vidim jednog zabrinutog čoveka, zbunjenog, zagledanog u beskraj, koji ne zna šta će sa sobom, koji nepotrebno brine. Pomislih, pa to sam ja!“ napisao je u katalogu koji će pratiti izložbu u Gračanici i drugim mestima na Kosovu i Metohiji poznati novinar i publicista Slava Đukić.

Pišući o foto-monografiji novinar Batić Bačević navodi „Nastala kao kruna duge i neponovljive karijere, koja se kretala po ivici umetnosti i novinarstva, monografija od kapitalnog značaja i sasvim jednostavnog imena Lica okuplja između svojih korica gotova sva značajna lica srpske, jugoslovenske kulture i društvenog života, a svi oni izrazi zabrinosti, zamišljenosti, depresije i retkog entuzijazma, kao da nam pružaju najbolje svedočantvo o vremenu u kojem smo živeli i koje smo, nekako, uspeli da preživimo”.

Izložba i promocija foto-monografije ”Lica” u Domu kulture u Gračanici organizovana je u saradnji sa Službenim glasnikom i UNS-om. Prethodno je obišla Beograd, Prijedor, Banja Luku i Pariz.

Službeni glasnik Beograd i Nezavisna izdanja Slobodana Mašića su  izdavači monografije «Lica».

Predstavnik ove izdavačke kuće Slobodan Penezić u petak će pokloniti knjige za biblioteku Doma kulture u Gračanici.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi