Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Uručene nagrade SNSCG za životno delo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 10. 2013.

Uručene nagrade SNSCG za životno delo

Savez novinara Srbije i Crne Gore dodelio je danas u Pres centru UNS-a Nagrade za životno delo novinarima Branislavi Džunov, Radu Vukićeviću i Vladimiru Ristiću.

 

Novinarka Branislava Džunov je jedna od najpoznatijih televizijskih kritičarki u Srbiji, a i nekadašnjoj Jugoslaviji. Danas, posle četiri decenije rada, ugledan je autor televizijske kritike u dnevnom listu „Blic“.

 

Zahvaljujući na nagradi Branislava Džunov je rekla da joj je ova nagrada draga „zato što je u nju utkano mnogo mojih tekstova, truda i rada. Hvala „Politici“ koja mi je stvorila ime, a "Blicu" jer me je uveo u moderno novinarstvo. Svi znaju da je ova profesija vrlo teška i naporna i žao mi je što sada prolazi kroz teške dane. Ugled profesije je pao i utoliko je važnije da se međusobno cenimo i podržavamo, a ova nagrada je deo toga“.

Rade Vukićević, dugogodišnji je dopisnik "Politikinih" izdanja iz Crne Gore i saradnik brojnih crnogorskih medija. Rizikovao je i život da bi izbavio svog kolegu, dopisnika "Ekspresa" iz ratom ugroženog Mostara Fazliju Hebibovića.

 

„Ovo je veliko priznanje koje dolazi od kolega. Ne bih sigurno uspeo da uradim što sam uradio da nije redakcije "Ekspresa" i "Radio Beograda". Hvala žiriju koji je prepoznao moj rad“, rekao je Vukićević.

Vladimir Ristić, doajen je vojnog novinarstva kojim se bavi od pedesetih godina prošlog veka. Kao vojni novinar u praktično svim armijskim izdanjima na tlu bivše Jugoslavije bio je popularizator nauke, tehnike i tehnologije.

 

„Kada mi je javljeno da sam dobio nagradu bio sam uzbuđen i emotivno sam to doživeo. Biti novinar je vrlo uzbudljiv, težak posao, a najvrednija nagrada je ona koja se dobija od struke“, rekao je Ristić.

Nagrada za životno delo ustanovljena je 1965. godine i ranije je nosila naziv nagrada Moša Pijade. Godine 2003. godine ime je promenjeno. Do sada je ovu nagradu dobilo 82 novinara.

Savez novinara Srbije i Crne Gore, kao regionalnu novinarsku asocijaciju, naslednicu Saveza novinara Jugoslavije, čine Udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Crne Gore.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi