Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Branislavi Džunov, Radu Vukićeviću i Vladimiru Ristiću Nagrade SNSCG za životno delo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

28. 10. 2013.

Branislavi Džunov, Radu Vukićeviću i Vladimiru Ristiću Nagrade SNSCG za životno delo

Branislava Džunov, Rade Vukićević i Vladimir Ristić ovogodišnji su laureati Nagrade za životno delo koje dodeljuje Savez novinara Srbije i Crne Gore (SNSCG), jednoglasno je odlučio žiri u sastavu Živorad Nikolić, Savo Gregović, Nikola Vučetić i Nino Brajović.

Novinarka Branislava Džunov je jedna od najpoznatijih televizijskih kritičarki u Srbiji, a i nekadašnjoj Jugoslaviji. Danas, posle četiri decenije rada, ugledan je autor televizijske kritike u dnevnom listu „Blic“.

Rade Vukićević, dugogodišnji je dopisnik Politikinih izdanja iz Crne Gore i saradnik brojnih crnogorskih medija. Rizikovao je i život da bi izbavio svog kolegu, dopisnika „Ekspresa“ iz ratom ugroženog Mostara Fazliju Hebibovića.

Vladimir Ristić, doajen je vojnog novinarstva kojim se bavi od pedesetih godina prošlog veka. Kao vojni novinar u praktično svim armijskim izdanjima na tlu bivše Jugoslavije bio je popularizator nauke, tehnike i tehnologije.

Nagrade za životno delo ovogodišnjim dobitnicima biće uručene u utorak, 29. oktobra u 13 sati, u Pres centru UNS-a, Knez Mihailova 6/III.

Savez novinara Srbije i Crne Gore, kao regionalnu novinarsku asocijaciju, naslednicu Saveza novinara Jugoslavije čine Udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Crne Gore.

Komentari (3)

ostavi komentar
pet

01.11.

2013.

Svetlana [neregistrovani] u 08:16

Re:

Poštovani,
Slažem se sa Vama. Naravno da je ovo izuzetna nagrada,i sramota je da niko sem Pravde nije objavio ovu vest.
Dobitnicima šaljem srdačne čestitke !
Svi nominovani su zaslužili ovo značajno priznanje

Odgovori
sre

30.10.

2013.

verni čitalac [neregistrovani] u 08:26

Prva kategorija

Ovo je velika i važna nagrada, mislim da ni novinari nisu toga svesni, nagrada prve kategorije. Uopšte. novinari ne čine ništa da vrate dostojanstvo svojoj profesiji pa ni da vrednuju svoj rad.

Odgovori
uto

29.10.

2013.

Rodoljub [neregistrovani] u 10:33

Veliko priznanje


Hvala bogu, da je, bar na ovaj način, ostalo nešto od nekadašnjeg Saveza novinara Jugoslavije iz one velike i lepe zemlje koju su rasturili politički mangupi i moralni pigmeji, pretvorivši je u gomilu banana državica. Branislava, Rade i Vladimir su zaslužili jedno ovako visoko priznanje. Valjalo bi još da vest o tome objave i "reformisana" javna glasila. Prošle godineo su učinili samo RTS, Politika, Vreme i nekoliko
lokalnih listova, radio i televizijskih stanica.Ostale novosti poticale su sa Farme i drugig sličnih cirkuskih predstava !
Dobitnicima od srca im čestitam !
Pozdrav iz Čačka

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi