Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Poziv na javnu raspravu o strategiji digitalizacije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 05. 2009.

Poziv na javnu raspravu o strategiji digitalizacije


Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Vas poziva da učestvujete u Javnoj raspravi o Nacrtu Strategije i Akcionog plana za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i televizijskog programa u Republici Srbiji. Okrugli sto u Beogradu biće održan 1. juna 2009. godine, od 12 -14:30h, u Velikoj sali Građevinskog fakulteta, Bulevar Kralja Aleksandra 73.

Okrugli sto će otvoriti ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, mr Jasna Matić. Domaćin okruglog stola biće dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, profesor dr Miodrag Popović, a okruglom stolu će prisustvovati i Boris Barjaktarović, državni sekretar u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo, profesor dr Irini Reljin, pomoćnica ministarke za telekomunikacije u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo i mr Jelena Surčulija, pomoćnica ministarke za međunarodnu saradnju i evropske integracije u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo.

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 22. januara 2009. godine, donela Zaključak o usvajanju Osnova za izradu Strategije za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i televizijskog programa u Republici Srbiji. Nakon usvajanja dokumenta, Ministarstvo je pokrenulo opsežne Javne konsultacije o sledećim temama: regulatornom okviru, tehničkim i ekonomskim pitanjima, programskim sadržajima i promociji digitalizacije. Javne konsultacije su trajale od 23. januara do 27. februara 2009. godine, a sugestije iznete na okruglim stolovima su inkorporirane u Nacrt Strategije.

U nastavku teksta je Nacrt Strategije i Akcionog plana za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i televizijskog programa u Republici Srbiji.

Javna rasprava će trajati od 22. maja do 12. juna 2009. godine. Biće održani i okrugli stolovi u Nišu, 9. juna i Novom Sadu, 10. juna 2009. godine.

Detaljne informacije o Javnoj raspravi možete naći na sajtu MTID:
www.mtid.gov.rs/aktivnosti/javne_konsultacije/strategija_i_akcioni_plan_za_prelazak_na_digitalno_emitovanje.521.html

Nacrt Strategije i Akcionog plana digitalizacije (pdf, 1MB)


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi