Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Završen konkurs „Dimitrije Davidović – Evropljanin u oslobođenoj Srbiji“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 05. 2009.

Završen konkurs „Dimitrije Davidović – Evropljanin u oslobođenoj Srbiji“


Završen je nagradni konkurs „Dimitrije Davidović – Evropljanin u oslobođenoj Srbiji“ za srednjoškolce i studente, koji je organizovao UNS-ov Odbor za obeležavanje 220 godina od rođenja ovog srpskog velikana.

U kategoriji studenata prvu nagradu za napisani rad dobile su Ivana Parčetić i Jelena Šarenac sa odseka za medije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Drugu nagradu u ovoj kategoriji dobila je Tanja Stošić sa Megatrend fakulteta za kulturu i medije iz Beograda, dok je treća pripala Tijani Dokić sa Fakulteta političkih nauka iz Beograda.

U kategoriji srednjoškolaca prvu nagradu dobio je Marko Perišić iz Zemuna, drugu Sofija Borković iz Kragujevca, a treću Slađana Ratnac iz Kragujevca.

Žiri koji je odlučivao o prispelim radovima preporučio je Odboru da se utešne nagrade dodele studentima Tatjani Karakaš, Aleksandri Kekić i Savini Stanojev iz Beograda i učenicima srednjih škola Aleksandru Pajeviću i Nikoli Stojiću.

Žiri su činili Rastko Guzina (predsednik), Dragica Gavrilović, Anđelko Dragojević, Miroslav Turudić i Branislav Jovanović.

Nagrade će biti uručene 23. oktobra 2009.

UNS-ov Odbor za obeležavanje 220 godina od rođenja Dimitrija Davidovića čine: Darko Ribnikar /predsednik/, predsednik Fonda Ribnikar, Ljiljana Zorkić /potpredsednik/, UNS, Slobodan Gavrilović, direktor i glavni urednik „Službenog glasnika“, Dragan Stojković, direktor izdavačke kuće „Mostart“, Rastko Guzina, predsednik komisija za istoriju Aktiva veterana UNS-a, Radmilo Kljajić, urednik „Politike“, Anđelko Dragojević, član Aktiva veterana UNS-a, Branislav Jovanović, član Aktiva veterana UNS-a, Dragica Gavrilović, predstavnik Ministarstva prosvete /od 17. februara 2009/ i Nataša Vučković Lesendrić, pomoćnik ministra u Ministarstvu kulture i medija / zamenila Dragana Janjića 17. marta 2009/.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi