Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS organizovao „medijski dan” niškim studentima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

03. 06. 2013.

UNS organizovao „medijski dan” niškim studentima

Drugu godinu za redom Udruženje novinara Srbije organizovalo je posetu redakcijama nacionalnih medija i Udruženju studentima novinarstva iz Niša.

Studenti departmana za novinarstvo Filozofskog fakultetu u Nišu, njih petnaest i asistent Neven Obradović, posetili su prošlog petka agenciju Beta i izdanja kompanije Ringier Axel Springer u sedištu na Dorćolu.

U Beti je studente dočekao glavni i odgovorni urednik Ivan Cvejić. Upoznao ih sa istorijatom agencije koja je pokrenuta maja 1994. godine, a zatim i sa načinom rada.
 
”Oko 170 ljudi radi u Beti na dnevnoj bazi, a 90 odsto njih je uključeno u proizvodnju sadržaja, a to su novinari, montažeri, fotoreporteri, prevodioci...Oko 100 fotografija svakog dana proizvedu naši fotoreporteri u Srbiji”, rekao je Cvejić.

Cvejić je govoreći o funkcionisanju Bete objasnio da se informacije emituju od 7 ujutro do jedan sat posle ponoći, da radno vreme traje sedam sati, te da Beta ima dopisnike u 25 gradova u Srbiji i dopisnike iz Brisela, Moskve, Berlina, Praga, Bukurešta i već 12 godina iz Haga.

U obilazak izdanja Ringier Axel Springera u Srbiji studente je vodio Milan Vukelić, redaktor za društvene medije u Integrisanoj redakciji koju čine štampana i onlajn izdanja Blica i 24 sata, blicsoprt.rs i zena.rs.

Vukelić je odgovarao na pitanja studenata i objasnio im da iako novinari predlažu naslove za svoj tekst, sve naslove daju urednici, otkrio im da Marko Somborac radi od kuće i šalje svakodnevno redakciji svoje popularne stripove.

Upoređujući sajt Blica i B92 koji su se uporedo nalazili na velikom bimu kod stola za uredničke kolegijume, Vukelić je rekao da je ranije bila trka između ova dva sajta, ali da je sada Blic po poseti odskočio. Studentima je rekao da je najčitanija crna hronika i da kada se desi neka nesreća dopisnici Blica odmah šalju informacije za sajt, što je ranije, kada je počinjao da radi na sajtu, to bilo teško izdejstvovati.

Na kraju „medijskog dana” studenti su u UNS-u razgovarali sa Brankom Otašević, poznatom novinarkom i tv kritičarkom, koju su odavno priželjkivali da dovedu na svoj fakultet, a tema je bila ''Biti TV lice  -  u čemu je fatalna privlačnost''.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi