Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Reagovanje Antonija Kovačevića na Cvijanovu najavu krivične prijave
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

17. 05. 2013.

Reagovanje Antonija Kovačevića na Cvijanovu najavu krivične prijave

Reagovanje Antonija Kovačevića na najavu krivične prijave poslanika SNS Vladimira Cvijana prenosimo u celosti.

Povodom najavljene krivične prijave poslanika SNS Vladimira Cvijana protiv direktora i glavnog urednika Naših novina i optužbi da su mu čelni ljudi ovog lista pretili daće objaviti fotografije njegovog šestogodišnjeg sina oglasio se glavni i odgovorni urednik Naših novina Antonije Kovačević.

 

"Pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću tvrdim da su sve izjave Vladimira Cvijana koje je uputio na adresu Naših novina, njenog direktora i glavnog urednika bezočne laži i izmišljotine.

Gospodin Cvijan tvrdi da smo mu pretili da ćemo objaviti fotografije njegovog sina. LAŽE! U telefonskom razgovoru lično sam gospodinu Cvijanu rekao da njegovo dete i supruga nisu i neće nikada biti predmet pisanja našeg lista. Prava istina je da je gospodin Cvijan pretio novinarki Naših novina i meni lično, nazivajući nas pogrdnim imenima i psujući, a na molbu koleginice da spusti ton jer je ona srčani bolesnik, odgovorio “biranim” rečima: “Boli me k…. što si srčani bolesnik! Crkni!”

Gospodin Cvijan proglasio je mene i mog kolegu 'pedofilima' deleći pamflete novinarima i poslanicima i šaljući stranačke aktiviste da ih lepe po čitavom gradu. Sve ovo uradio je perfidno i kukavički, znajući dag a štiti poslanički imunitet.

Osim što je povredio našu čast i dostojanstvo, što možda i možemo da mu oprostimo, Cvijan je time ugrozio naše,živote naših porodica, kao i šivote svih zaposlenih u redakciji, zbog čega smo protiv njega već podneli krivične prijave.

Gospodina Cvijana pozivam da, kad dobije tužbu, ne koristi svoj poslanički imunitet, već da hrabro i prkosno, kao što je delio pamflete po ulici, izađe i pred sudom argumentuje svoje tvrdnje, kaže urednik Naših novina Antonije Kovačević i konstatuje da "izjave i optužbe čoveka koji, nažalost, prima platu u srpskom parlamentu, osim što dokazuju tezu da hitno treba uvesti psihotest poslanika pre imenovanja na funkcije, pokazuju još nešto... Da su u Srbiji politika i političari iznad zakona, razuma, pameti i slobode!"

Kovčević još podseća da je ova redakcija prethodnih dana izložena stalnim pritiscima, a da je vrhunac bilo presretanje i legitimisanje direktora ovog lista Vuka Vučurevića od strane dve osobe sa službenim značkama BIA, koje su ga upozorile da pisanju Naših novina "direktno podriva državnu politiku".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi