Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ljiljana Smajlović ponovo predsednica UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

12. 05. 2013.

Ljiljana Smajlović ponovo predsednica UNS-a

Na Izbornoj skupštini Udruženja novinara Srbije (UNS) koja je održana juče, 11. maja 2013. godine na Zlatiboru za predsednika UNS-a ponovo je, tajnim glasanjem, izabrana Ljiljana Smajlović. Ona je bila jedini kandidat i dobila je 124 od 140 glasova članova Skupštine. Izabrani su nova Uprava koja broji 40 članova, Nadzorni odbor i Sud časti.

Obraćajući se Skupštini nakon izbora Ljiljana Smajlović je rekla da se sloboda izražavanja ne sme trampiti za radna mesta jer to izaziva autocenzuru koja uzrokuje nepoverenje javnosti u slobodu štampe. Ona je dodala da će se UNS energično boriti protiv pomora lokalnih medija i da kada je u pitanju donošenje Zakona o javnom informisanju i medijima poslednja linija odbrane UNS-a je zahtev da lokalne samouprave izdvajaju minimalno 2 odsto budžeta za nezavisno projektno finansiranje medija.

 

Ljiljana Smajlović rođena je u Sarajevu 1956. godine, a 1977. diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Od 1978. do 1992. godine bila je zaposlena u sarajevskom Oslobođenju na poslovima skupštinskog izveštača, urednika Političke rubrike i dopisnika iz Brisela.

U januaru 1993, po preseljenju u Beograd, zapošljava se u listu Vrem,e a 1997. postaje spoljnopolitički urednik magazina Evropljanin, da bi 1999. godine prešla u NIN, gde radi do 2005, kada je imenovana za glavnu i odgovornu urednicu lista Politika (smenjena u oktobru 2008. godine).

Član je samoregulatornog Saveta za štampu i Komisije Vlade Srbije za razmatranje činjenica u istragama o ubistvima novinara u Srbiji.

Govori engleski i francuski.

Dobitnica je nagrade UNS-a Dimitrije Davidović za 2007.godinu.  

Komentari (6)

ostavi komentar
pon

13.05.

2013.

NVO Društveno odgovrna mreža ANLI [neregistrovani] u 18:30

Konačno neko sa integritetom

U ime više stotina predsednika skupština stanara, jedinih demokratski izabranih tela za koja se ne kvalifikuje po osnovu pripadnosti ovoj ili onoj stranci nego na osnovu nekih drugih istinskih kvaliteta želim da Vam čestitam i to jednom jednostvnom rečenicom. A to je - Mislio sam da integritet više nikome nije potreban, kad ono neko se konačno seti i pravih a ne falš vrednosti.
Vaš izbor će nam pomoći da i dalje verujemo u prave vrednosti a pre svega integritet.

Odgovori
pon

13.05.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 15:03

marini (neregistrovanoj)

vreme pred nama ce pokazati koliko ima istine u scenariju koji sam obelodanio.

Odgovori
pon

13.05.

2013.

Marina [neregistrovani] u 08:05

Re:

Sta sve napisa covek i ostade ziv. Niste pazljivo pratili. Ljilja ne ide u Agenciju za borbu protiv korupcije jer nije usaglasena njena kandidatura sa NUNS-om. A i da bude urednica bilo kog medija to je ne sprecava da bude i predsednica UNS-a.

Odgovori
ned

12.05.

2013.

Завичајно-туристичко удруженје "Видовача" [neregistrovani] u 22:43

Честитке

Честитке поводом новоизабраног мандата.
Завичајно-туристичко удруженје "Видовача"
Водице
Смедеревска Паланка

Odgovori
ned

12.05.

2013.

Miša [neregistrovani] u 19:40

Ispravan izbor!

Čestitam!

Odgovori
ned

12.05.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 17:34

nece dugo!

izabrana jeste kako to sad nije vazno. nece dugo biti na celu unsa, drugim mandatom ce da premosti vreme do ocekivanog izbora u agenciju za borbu protiv korupcije ili dobijanje urednicke funkcije u jednom od medija novosti,politika ili rts. sve drugo za nju bi bilo malo. za brajevica cuva mesto predsednika uns-a. sve se zna scenario je pred ocima javnosti samo ga treba citati. novinari su u celoj prici statisti ili posmatraci i zato nam je ovako lose ili pak previse dobro da bi nesto menjali. aferim!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi