Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Manojlo Vukotić podneo ostavku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

23. 04. 2013.

Manojlo Vukotić podneo ostavku

Kako UNS saznaje Manojlo Vukotić podneo je danas ostavku na funkciju generalnog direktora i glavnog i odgovornog urednika Kompanije “Novosti“, o čemu je obavestio članove Nadzornog odbora Kompanije. Manojlo Vukotić nije za UNS hteo da komentariše ove navode, a Slobodan Reljić, urednik nedeljnog broja Večernjih novosti koji se već mesecima pominje kao mogući Vukotićev naslednik na položaju glavnog urednika, kaže da o ostavci Manojla Vukotića ništa ne zna i da će se nešto više znati posle sednice Nadzornog odbora.

Vukotić je ostavku obrazložio na pet strana teksta, a kako UNS saznaje, sednica Nadzornog odbora koja je bila zakazana za sredu u međuvremenu je pomerena za naredni  ponedeljak. U  Nadzornom odboru državni kapital ima većinu članova, iako je vlasnik većinskog kapitala Milan Beko.

Manojlo Vukotić rođen je 21. novembra 1938. godine u Cetinju. Studirao je svetsku književnost na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Novinarstvom je počeo da se bavi u beogradskom "Studentu", a profesionalnu karijeru započeo 1963. godine u "Beogradskoj nedelji".

 

Vukotić je u "Večernjim novostima" radio kao novinar, urednik, bio je dopisnik Borbinih izdanja iz Rima, urednik u „Borbi“, a u poslednjih 13 godina radio je kao direktor i glavni i odgovorni urednik izdanja Kompanije „Novosti“. Bio je pokretač i glavni urednik nezavisnih dnevnih listova "Blic" i "Glas javnosti".

Podsetimo, Udruženju novinara Srbije (UNS) poslednjih meseci obraćali su se dopisnici „Večernjih novosti“ i „Sporta“, sa primedbama da im honorari nisu isplaćivani od jula, a nekima čak i od januara prošle godine.

„Pustite vi dopisnike, neka oni meni pišu, a ne da se obraćaju vama. Honorari nisu isplaćeni jer nemamo novac. Čekamo da nam banke i država daju kredite koji su nam obećani, pa ćemo onda isplatiti novinare. Čim „Novosti“ dobiju novac, honorari će biti isplaćeni,“ rekao je tada Vukotić UNS-u.

Manojlo Vukotić jedan je od novinara sa najdužim stažom glavnog urednika u srpskom novinarstvu.

Komentari (3)

ostavi komentar
pet

03.05.

2013.

stabor [neregistrovani] u 10:57

Neshto se,jamachno,desilo...

Poshtujuci limite redakcijske cenzure u ,,VN", punih osam godina sam radio anemichne karika-
ture i portrete politichara sa dna svog talenta.Malo sam gundjao u sebi,jer sam monoman, a za-tim,(zamislite!)chak uveo i autocenzuru.Ne umem da objasnim zashto se to desilo.
Pleni,medjutim,jedno lepo secanje: Radeci punu deceniju u nedeljniku ,,Osmica'(magazin koji
su osnovale ,,VN")osvojio sam preko 150 svetskih nagrada za karikaturu i oba,,Pjera"(za najbo-
lju karikaturu 1995. i najbolji portret 1981.)Postao sam i profesor karikature po pozivu na katedri
za karikaturu i ilustraciju ,,SEIKA' Univerziteta u Kjotu(Japan),1996.
Izvinjavam se chitaocima i svima koji su u ,,VN" od mene ochekivali mnogo vishe.

Odgovori
sre

24.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 22:28

NAJZAD!

Ko god je ikad bio blizu medija zna ko je bio "demokrata" presvučen iz crvene odeće sekrertara akcione konferencije Saveza komunista u ondašnjoj "Borbi". A na svakom mestu potom je omrsio brk, da bi u noći petooktobarskoj, sa podšišanim rmpalijama i uz pretnju kratkim cevima, uz papitrić sa potpisom Batića, prisvojio Novosti kao šef kriznog štaba. Taj list je tada prelazio 300 hiljada dnevno. A sada? Veliki urednik Manjo!

Odgovori
sre

24.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 19:06

mika

E hvala ti Boze

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi