Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ukradeni kompjuteri i dokumentacija Pištaljke
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 04. 2013.

Ukradeni kompjuteri i dokumentacija Pištaljke

Na parkingu ispred PC Delta siti na Novom Beogradu sinoć oko 18 sati iz automobila glavnog i odgovornog urednika antikorupcijskog sajta Pištaljka Vladimira Radomirovića ukradena su dva lap-top računara i torba sa dokumentacijom vlasnika ovog portala.

Radomirović je UNS-u rekao da je sa suprugom van automobila bio oko pola sata i da je po povratku iz Delta sitija na prometnom i vidljivom mestu zatekao automobil sa otvorenim vratima na strani vozača ali bez vidljivih tragova obijanja što ukazuje da je krađu izveo profesionalac.

 

Pištaljka je vodeći antikorupcijski sajt u Srbiji a prepoznatljiva je i u regionu. Pored ostalog, Pištaljka je otkrila da je Dragan Šutanovac dok je bio minister odbrane gradio stambenu zgradu kod Hrama Svetog Save na placu vrednom 1,5 miliona evra, da je firma ministra životne sredine Olivera Dulića poslovala sa 70 budžetskih institucija, da je Ministarstvo odbrane "besplatan" softver platilo 850.000 evra.

Pištaljka se takođe angažovala u zaštiti prava uzbunjivača i pomogla da najpoznatiji srpski "duvač u pištaljku" Goran Milošević dobije stalni posao.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi