Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinarki TV Prva Ani Marković nagrada „Đoko Vještica“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

23. 10. 2024.

Autor: A.N. Izvor: UNS

Novinarki TV Prva Ani Marković nagrada „Đoko Vještica“

Novinarka TV Prva Ana Marković ovogodišnja je dobitnica nagrade „Đoko Vještica“, koja se dodeljuje za tekstove i medijske priloge koji motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost.

Marković je nagradu dobila za TV prilog zahvaljujući kome je mladi čovek sa Kosova i Metohije Miloš Rašić uspeo da sanira oronulu kuću i dobije zaposlenje. Nagrada će Ani Marković biti uručena u ponedeljak, 28. oktobra, u 12 sati, u Pres centru UNS-a.

O nagradi je odlučivao žiri u sastavu: Jelena S. Spasić (prošlogodišnja dobitnica i predsednica žirija), Jelena Jorgačević Kisić (prošlogodišnja dobitnica), Miljan Baćović (donator), Miloš Bato Milatović i Olivera Milošević.

Marković je izveštavala o Miloš Rašiću, koji je živeo sa majkom u oronuloj kući u Dobrotinu. U sklopu videa, Marković je apelovala na ljude dobre volje da mu pomognu da staru, oronulu kuću osposobi za pristojan i dostojanstven život. Miloš je nakon ovog priloga, uz pomoć humanitarnih udruženja “Majka devet Jugovića” i “Delije” renovirao dom, a Privremeni organ grada Lipljan mu je obezbedio zaposlenje.

„Ana Marković je svojim prilogom probudila svest kod humanih ljudi koji mogu da pomognu našem sunarodniku na Kosovu i Metohiji. Prilog opisuje njegov život koji je sve samo ne jednostavan, i nije i ne može biti normalan u tim okolnostima, težim nego svima nama. Prilog je o mladiću koji je nezaposlen i živi u ruiniranoj kući, o porodici koja je mimo svih okolnosti izabrala da ostane na KiM. Taj mladi čovek sada ima kuću u kojoj može da živi i zaposlenje“, navodi žiri u obrazloženju.

Žiri je dodao da ohrabruje kolege da se javljaju na konkurs „Đoko Vještica“ i da svojim humanitarnim aktivnostima daju primer svojim kolegama, te da se, pored redovnog posla koji iziskuje mnoge obaveze, bave i humanitarnim radom.

„Bez obzira na okolnosti treba pogledati običnog malog čoveka kome je potrebna pomoć, a naš glas se daleko čuje. Mi svojim aktivnostima treba da tome doprinesemo, a upravo je u tome suština onoga što je radio Đoko Vještica, kao i same nagrade“, dodao je žiri.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi