Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Krivične prijave zbog pretnji novinaru „Južnih vesti“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 04. 2013.

Autor: Milorad Doderović

Krivične prijave zbog pretnji novinaru „Južnih vesti“

Niška policija saopštila je da je identifikovala osobe koje su pretile novinaru i uredniku internet portala “Južne vesti” Predragu Blagojeviću i najavila podnošenje krivičnih prijava.

Redakcija ovog portala i niški novinari pozdravili su brzo reagovanje Policijske uprave, koja je, inače, posle više godina, dobila načelnika.

Očekuje se da će nakon podnošenja krivičnih prijava od strane policije tužilaštvo i drugi pravosudni organi preduzeti zakonom predviđene mere. Za sada nije jasno da li će i kakve sankcije pretrpeti direktor Gradske toplane.

Interesantno je da su novinari niških medija, kao i u sličnim prilikama ranije, selektivno reagovali na pretrnje uredniku “Južnih vesti”.

Novinar i urednik “Južnih vesti” Predrag Blagojević izjavio je da je proteklih dana prvo dobio pretnje od generalnog direktora Gradske toplane Milutina Ilića, a zatim i od dvojice anonimnih muškaraca, koji su se predstavili kao "Janković iz Toplane" i "Pukovnik Dobrivoje iz Prištine".

Nezadovoljan zbog pisanja “Južnih vesti” o partijskom zapošljavanju u tom preduzeću, generalni direktor Toplane Milutin Ilić pretio je Blagojeviću koji ga je pozao da prkomentariše velike probleme građana sa grejanjem u Nišu i eventualnu vezu toga sa velikim dugovanjima toplane prema “Jugorosgasu”.

Prvi čovek Grada Niša, gradonačelnik  Zoran Perišić osudio je "svaku vrstu  pretnji i svako ponašanje koje ima elemente krivičnog dela, a koje bilo koji gradski funkcioner ili direktor javnog preduzeća učini prema novinarima tokom obavljanja njihovog posla ili na neki drugi način".

- Ukoliko se dokaže da su tvrdnje novinara “Južnih vesti” osnovane, neka nadležni organi preduzmu sve potrebne mere da se takvi slučajevi pravno sankcionišu - rekao je gradonačelnik Perišić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi