Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Potvrđeno iz Službe za odnose s javnošću RTS-a: Sotirovski ponovo urednica dopisništva u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

12. 09. 2024.

Autor: A. Ničić Izvor: UNS

Potvrđeno iz Službe za odnose s javnošću RTS-a: Sotirovski ponovo urednica dopisništva u Nišu

Doskorašnja gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je od 13. avgusta ponovo urednica dopisništva Radio-televizije Srbije (RTS) u Nišu, potvrđeno je Udruženju novinara Srbije (UNS) iz Službe za odnose s javnošću i korporativni imidž RTS-a.

„Dragana Sotirovski, usled prestanka javne funkcije, vraćena je 13.08.2024. godine na radno mesto urednika dopisništva Niš, u organizacionu celinu Drugog programa Radio Beograda“, navodi Služba za odnose s javnošću javnog servisa.

Inače, Dragana Sotirovski bila je urednica dopisništva RTS-a u Nišu od 2011. do 2017. godine, kada je postala načelnica Nišavskog okruga.  Tri godine kasnije Sotirovski je postala gradonačelnica Niša, a na ovoj funkciji bila je četiri godine.

Njenu novinarsku karijeru obeležile su nagrada za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“, Godišnja nagrada Lokalnog antikorupcijskog foruma Niš, kao i druga priznanja. Ipak, njenu političku karijeru pratila su odbijanja da odgovara na pitanja pojedinih novinara. Njen odnos prema tada bivšim kolegama UNS je više puta ocenio kao diskriminatoran.

Sada, kada je ponovo „u novinarskim cipelama“, UNS je pitao Draganu Sotirovski šta ju je navelo da se vrati u novinarstvo i kako sada, iz novinarske perspektive, vidi svoj odnos prema koleginicama i kolegama dok je bila gradonačelnica Niša. UNS je pitanja poslao danas, a odgovor do trenutka objavljivanja teksta nismo dobili.

Komentari (3)

ostavi komentar
sub

14.09.

2024.

Ранко Милосављевић [neregistrovani] u 17:29

Re: Права особа на правом месту!

Драгана Сотировски, бивша градоначелица Ниша, садашња уредница дописништва РТС у Нишу је права особа на правом месту! Оне колеге из РТС које имају храбросзти да макар помисле да је критикују, нека баце камен на њу. Не. Таквих нема. Ако су вам одбри Бујкке и Неад, шта недостаје Драгани?

Odgovori
pet

13.09.

2024.

Fotoreporter [neregistrovani] u 12:41

Eto

Ova osoba ne bi smela ni da se približi kiosku sa štampom, al eto...

Odgovori
pet

13.09.

2024.

anonymous [neregistrovani] u 08:13

Cccc

Kako je postavljena na mesto urednika, kada je do juče svoje kolege novinare, nazivala časovima, a nas koji u te laži veruju, malograđanima...strašno...sram je bilo

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi