Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Nebojša Spaić više nije glavni urednik NIN-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

03. 04. 2013.

Nebojša Spaić više nije glavni urednik NIN-a

Udruženje novinara Srbije (UNS) saznaje da je poslovodstvo srpskog ogranka Kompanije Ringier Aksel Springer glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Nebojšu Spaića postavilo na mesto izvršnog direktora za specijalne projekte i razvoj u magazinu NIN. Ovaj potez menadžmenta Ringier Aksel Springera objašnjava se promenama u organizaciji posla, a ne smenom prvog čoveka redakcije NIN-a.

Dosadašnji zamenik glavnog i odgovornog urednika Milan Ćulibrk biće vršilac dužnosti glavnog i odgovornog urednika.

Nebojša Spaić bio je četvrti glavni i odgovorni urednik NIN-a nakon privatizacije ovog uglednog njuz magazina pre četiri godine.

 

Posle smene Slobodana Reljića, dugogodišnjeg glavnog i odgovornog urednika NIN-a pre privatizacije, redakciju je vodio Srđan Radulović koji je posle godinu dana podneo ostavku.

NIN je zatim uređivao glavni i odgovorni urednik Blica Veselin Simonović, a od oktobra 2010. godine na čelu ovog nedeljnika bio je Nebojša Spaić.

Komentari (4)

ostavi komentar
čet

04.04.

2013.

anonymousPersida Žigić [neregistrovani] u 07:36

Suština je u profitu

Čini se da je Spaić dobro prošao, da je elegantno sklonjen, po švajcarskom receptu. Gospodin Ringier hoće profit, neće gubitnike, a agonija NIN-a traje već poduže. Nema slamke na vidiku. A Ćulibrik može da bude zadovoljan, ni kriv ni dužan stigao je do vrha karijere. Čestitike.

Odgovori
sre

03.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 22:35

odlicno

Niakd NIN nije imao goreg urednika. Bojim se samo da sledeci ne bude jos gori!

Odgovori
sre

03.04.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 18:43

Re:

Moze g.Spajic i dalje da bude britko pero. A kakv NIN-u Vi citate. Ja od dolaska Spajica citam neki nov tabloid - pismen DA.

Odgovori
sre

03.04.

2013.

NS [neregistrovani] u 17:34

Zašto?

Moguće da je to želja g-dina Spaića.
A moguće i zbog njegovih britkih i nemilosrdnih kritika u Uvodnicima koje je potpisivao, u kojima je jezgrovito, jasno, inteligentno i nedvosmisleno ukazivao na suštinu protekle nedelje i usmeravao pažnju čitalaca na sledeću nedelju. Bez naročitih kalkulacija u odnosu na to koja ličnost je u fokusu. Naslovnice su, do pre nekoliko meseci, bile neverovatno inventivne i originalne, kao najbolji komentari današnjice i mera onog što bi pravi news magazin trebalo da bude. Ceo NIN je u poslednjih nekoliko godina opet bio NIN koji poštuje pismenost, pamet i obaveštenost svojih čitalaca.
Nasledniku neće biti lako, iako se radi o respektabilnom novinaru iz ekonomske sfere. Zanimljivo je i to, da se u elektronskim izdanjima štampe do ovog časa nije našlo prostora za ovu vest.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi