Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Omažem Draganu Markoviću u UNS-u obeležen 43. rođendan Studija B
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

01. 04. 2013.

Omažem Draganu Markoviću u UNS-u obeležen 43. rođendan Studija B

Na inicijativu Petra Marša, alijas Pece Petrovića, okupili su se svi koju su nekada radili i stvarali Radio Studio B.

Svečanost je organizovana kako bi se tvorci Studija B prisetili Dragana Markovića, jednog od najzaslužnijih novinara za pokretanje popularne beogradske radio stanice.

Nekadašnji prvi čovek tehnike na Radiju Studio B Aca Radojčić rekao je da su osnivači „tada sa veoma oskudnom opremom uspeli da pokrenu nešto što je postalo čudo u Beogradu“.  

„Ljudi su zatezali žice i montirali koješta da bi čuli Studio B. To je bilo čudo i mi smo uspeli u tome“, rekao je Radojčić.

Prisutnima su se obratili prvi voditelj Radija Studio B glumac Ivan Bekjarev, nekadašnji novinar radija Aca Kostić, dugogodišnji rukovodioci marketinga Dimitrije Slavić i Stanko Brković, kompozitor Kornelije Kovač i drugi.

Ivan Bekjarev naglasio je da je Dragan Marković alfa i omega Studija B.

„On je u sred noći zvao novinara da mu kaže da je napravio lapsus. Zvao je voditelja u 4 ujutru da mu kaže da pogrešio ovo ili ono. Njegova posvećenost poslu je zaista neverovatna. Dragan Marković je čovek koji je najzaslužniji Beograđanin, čovek koji je najzaslužniji ne samo za Studio B nego i za kulturu ovog grada.“

„Na svečanosti su podeljene plakete privrednicima koji su pomagali Studiju B, među kojima su nekadašnji zamenik predsednika Skupštine Grada Mića Rakić, direktor „Takova“ Jovan Tomović,  Miško Vukić iz „Jugobicikla“, Petar Tutovac iz „Bambija“ i drugi.

Na kraju programa, prisutni su gledali film Petra Marša o istorijatu radija i televizije Studio B.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi