Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Kadrovske promene na RTS-u: Barbulović direktor TV programa, Zorić urednik Jutarnjeg, Beogradskog programa i dopisništva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

16. 08. 2024.

Autor: K. Kovač Nastasić Izvor: UNS

Kadrovske promene na RTS-u: Barbulović direktor TV programa, Zorić urednik Jutarnjeg, Beogradskog programa i dopisništva

Odgovorni urednik Jutarnjeg i Beogradskog programa Radio-televizije Srbije (RTS) Saša Barbulović krajem jula preuzeo je funkciju direktora poslovne jedinice TV Program na RTS-u, nakon što je dotadašnji direktor Vladan Čkrkić otišao u penziju, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

Kako je UNS-u potvrđeno iz PR službe Javnog servisa, Barbulović će do septembra biti i na čelu Jutarnjeg i Beogradskog programa, kao i dopisništva, kada će funkciju odgovornog urednika Regiona (Jutarnji, Beogradski program i dopisništva) preuzeti Nenad Zorić.  

„Zorić je već bio deo tima naše kuće, kao novinar i producent u redakciji OKO, koautor dokumentarnog filma „40 godina bodrenja u Srbiji – Dosije navijači“, rekla je za UNS PR RTS-a Duška Vučinić.

Nenad Zorić je, kako piše u njegovoj biografiji, u svojoj karijeri radio i za nedeljnik „Vreme“, „Ekonomist“, „Status“, imao autorsku emisiju na TV Nova, bio komenatator „Sputnika“, zamenik glavnog urednika portala „Kosovo onlajn“, urednik „Vesti“ i glavni urednik „Jutra“ na TV Prva, glavni urednik „Euronews Jutro“ i glavni planer i intervju buker na Euronews Srbija.

Od 2012. godine do danas predavač je u Novinarskoj školi Udruženja novinara Srbije (UNS).

Bio je demonstrator na predmetima “Teorija i tehnika novinarstva“ i „Uvod u novinarstvo“ na Fakultetu političkih nauka. Koautor je knjiga “Nije srpski lupati I” i “Nije srpski lupati II”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi