Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  SINOS za regionalne javne servise
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

01. 04. 2013.

SINOS za regionalne javne servise

Sindikat novinara Srbije izdao je saopštenje u kojem se navodi da SINOS daje punu podršku kolegama iz regionalnih i lokalnih elektronskih medija koji se protive privatizaciji i zalažu za osnivanje regionalnih javnih servisa. Saopštenje SINOS-a prenosimo u celosti.

Sindikat novinara Srbije daje punu podršku kolegama iz regionalnih i lokalnih elektronskih medija koji se protive privatizaciji i zalažu za osnivanje regionalnih javnih servisa.

Imajući u vidu katastrofalne posledice dosadašnje privatizacije medija upozoravamo da bi izlazak države iz lokalnih i regionalnih medija, u uslovima kada nema definisanih kriterijuma i radno-pravne zaštite zaposlenih, značio medijski mrak.

SINOS godinama ukazuje da Asocijacija medija, oko koje je okupljena Medijska koalicija, štiti interese  stranog kapitala i domaćih tajkuna. Nekadašnji borci za slobodu medija a danas direktori i glavni i odgovorni urednici najuticajnijih beogradskih  medija za astronomske plate i ogromne  privilegije kriju  imena svojih gazda i na svaki način pokušavaju da obesmisle i uruše uspostavljanje esnafsakog sindikata. Upravo ti ljudi danas vode glavnu reč u donošenju medijskih zakona i nastojanju da država izađe iz medija.

Još jednom podsećamo da u uslovima korupcije, straha i siromaštva nema slobode medija, da  su slobodni novinari samo oni koje štiti  kolektivni ugiovor i da su Asocijacija medija i Medijska koalicija glavna prepreka uspostavljanju socijalnog dijaloga u medijima i donošenju granskog kolektivnog ugovora što je elementarni evropski standard.

Dragana Čabarkapa

Predsednica SINOS

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

01.04.

2013.

toni stankovic [neregistrovani] u 17:12

Privatizacija

A ko brani novinarima da uzmu kredite i zajednicki kupe medije i budu sami sebi gazde? Tada nece biti ni tajkuna, ni stranog kapitala...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi