Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Redakcija „Politike“ pod vodom posle kiše
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

03. 07. 2024.

Autor: A. Ničić Izvor: UNS

Redakcija „Politike“ pod vodom posle kiše

Kako Udruženje novinara Srbije (UNS) saznaje, četvrti i peti sprat zgrade u kojoj je redakcija dnevnog lista „Politika“ su poplavljeni, jer krov prokišnjava od početka juna. Kolega iz ovog dnevnog lista, koji je želeo da ostane anoniman, kaže za UNS da novinari „Politike“, svaki put kada padne kiša, strepe kako će raditi kraj kablova koji su natopljeni vodom.

„Radimo u nehumanim uslovima. Na četvrtom i petom spratu smo izgubili kancelarije. Svaki put kada padne kiša, mi se pitamo hoćemo li uspeti da napravimo novine. Tada strepimo kako ćemo da obavljamo svakodnevne zadatke“, kaže ovaj novinar.

Najgore je, dodaje on, što njegove kolege, novinari najstarijeg dnevnog lista na Balkanu, pristaju da rade u ovakvim uslovima.

„Ni vlasnike sve ovo ne zanima, mi smo za njih trošak“, navodi kolega.

Kako UNS saznaje, od petka je na ova dva sprata isključena struja, a novinari privremeno rade od kuće.

 

Direktorka „Politike“ Mira Glišić Simić je juče na pitanje UNS-a kada će ovaj problem biti rešen, rekla da već neko vreme imaju problema sa održavanjem ove zgrade, čiji je vlasnik „Komercijalna banka“.  Dodala je da će imati sastanak na kome će razgovarati o rešavanju ovog problema.

Glišić Simić je rekla da će se javiti nakon sastanka, međutim to do trenutka objavljivanja teksta nije učinila. UNS je posle ovog razgovora više puta pokušavao da stupi u kontakt sa njom, ali neuspešno.

Komentari (2)

ostavi komentar
čet

04.07.

2024.

Samardzija [neregistrovani] u 09:46

Uns prokisnjava

Drage kolege iz UNS, raduje me sto ste objavili ovaj tekst. Verujem da ce uskoro osvanuti i tekst o tome da UNS "curi" na sve strane. Curi i prokisnjava. Funkcioneri UNS se svadjaju i vredjaju na dogadjajima na KIM. Unistili ste UNS. Sveli ste ga na Udruzenje nebitnih Srbije.

Odgovori
sre

03.07.

2024.

Раде [neregistrovani] u 18:47

Бедно прокишњавање

Зашто се не преселе у неки стан на Коњарнику, површине 72 квадрата? Јефтиније је, а и не прокишњава. Овако, редакција "Политике" ради у згради која се зове "Политика", а коју су изгубили још почетком 2000-тих, зато што нису могли да врате кредит Комерцијалној банци. А кредите су узимали деведесетих, да би куповали папир, редовно се појављивали на киоосцима као незванично гласило СПС и ЈУЛ. Беда нема краја, па "најстаријем листу на Балкану", оном истом који је 1944/45 објављивао спискове стрељаних "непријатеља народа", међу којима је био и "Политикин" угледни сарадник Григорије Божовић, прокишњава на петом спрату, и то у згради која има, ако се варам, преко 10 спратова.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi