Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Mitrić: Bivši policajac koji mi je naneo teške telesne povrede 13 godina odbija da plati sudske troškove
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

12. 06. 2024.

Autor: A. N. Izvor: UNS

Mitrić: Bivši policajac koji mi je naneo teške telesne povrede 13 godina odbija da plati sudske troškove

Vladimir Mitrić, novinar iz Loznice koji više od 18 godina živi pod policijskim obezbeđenjem, kaže za sajt UNS-a da je danas, kao što je naloženo rešenjem Javnog izvršitelja, obezbedio bravara i dva svedoka, kako bi bila popisana imovina bivšeg policajca, koji, 13 godina nakon što je osuđen za napad na njega, odbija da plati sudske troškove.

„Danas sam obezbedio dva svedoka i bravara i došli smo na izvršenje. Dužnik je odbio izvršenje, a predhodni put niko nije bio kod kuće. Moji troškovi, ali i neprijatnosti, ne prestaju. Izvršitelj mi je zapretio da će, ako ne obezbedim svedoke i bravara, postupak biti obustavljen“, naveo je Mitrić.

Na ovaj način, osuđeni bivši policajac, kaže Mitrić, dobija dovoljno vremena da imovinu prevodi na druge osobe.

„Nesumnjivo je, da i danas ima zaleđinu tamo gde ne bi smeo da ima, što me zabrinjava“, dodaje on.

Ne samo da je ostao dužan Mitriću, već bivši policajac, uveren je ovaj novinar iz Loznice, nije ni državi platio troškove po sudskim predmetima.

„Od predsednika Osnovnog suda u Loznici, Dragana Cvetinovića, svojevremeno sam tražio odgovore koliko je troškova platio državi, ali je odgovor izbegnut“, navodi on.

Inače, Mitrić je 12. septembra 2005. godine pretučen  u ulazu u zgradu u kojoj živi. Napad je usledio nakon serije verbalnih pretnji i uništavanja njegovog automobila.

Kako je rekao ranije za UNS, pretučen je „na samo desetak koraka od bašte pune gostiju u kojoj su bila četiri policajca, u civilu, van dužnosti i, kako se kasnije ispostavilo, dvojica ljudi koji su označeni kao ’česta policijska operativna veza“.

Zbog ovog događaja dodeljeno mu je policijsko obezbeđenje, pod kojim živi 18 godina. Napad je, kako smatra, od početka bio povezan sa njegovim novinarskim radom zbog činjenica koje je objavljivao i zbog toga što je bio „kost u grlu mnogima“.

„Ovo što se meni dogodilo nipošto nije samo lokalni incident, jer znam o čemu sam sve izevštavao. Pisao sam o brojnim temama - od eksploatacije peska i šljunka na Drini, do trgovine narkoticima, kriminala i prizvodnje sirćetne kiseline u Bijeljini“, rekao je Mitrić.

On je napravio paralelu između napada zbog kojeg je pod policijskom zaštitom i ubistva novinara Milana Pantića.

„Razlika je možda samo u tome što sam ja imao više sreće“, rekao je Mitrić, inače, dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost 2006. godine koja nosi ime njegovog ubijenog kolege iz Večernjih novosti Milana Pantića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi