Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Danas se u Jagodini obeležava 23 godine od ubistva Milana Pantića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 06. 2024.

Autor: UNS Izvor: UNS

Danas se u Jagodini obeležava 23 godine od ubistva Milana Pantića

Godišnjica od ubistva dopisnika „Večernjih novosti“ iz Jagodine Milana Pantića obeležava se danas u Jagodini. Pomen na Gradskom groblju je u 11 sati, a nakon toga, u 11.30 biće položeno cveće i venci i odata počast ispred biste Milanu Pantiću na istoimenom trgu i u ulazu u zgradu na mestu na kojem je ubijen pre 23 godine.

Nagrada za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“ biće uručena novinarki Radio televizije Srbije Slađani Zarić u Narodnoj biblioteci „Radislav Nikčević“, u 12 sati.

U 13 sati u biblioteci održaće se sastanak Stalne radne grupe za bezbednost novinara sa novinarima i predstavnicima medija Pomoravskog okruga.

Podsetimo, na predlog UNS-a, Međunarodna federacija novinara (IFJ) usvojila je rezoluciju kojom je zatražen efikasan pravosudni postupak i angažovanje srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal kako bi posle više od dve decenije bili otkriveni i kažnjeni nalogodavci i ubice novinara Milana Pantića.

Milan Pantić je poznati jagodinski novinar koji je pisao tesktove o spornim privatizacijama koji su se posebno odnosili na cementaru Novi Popovac i Jagodinsku pivaru.  

Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001. godine u ulazu zgrade u kojoj je živeo sa porodicom, nekoliko koraka od svog stana. Vraćao se iz prodavnice, u ruci je držao kesu sa veknom hleba, kada je napadnut i udarcima u glavu usmrćen.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi