Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Jovanović: Pokazali smo da pravda može da progleda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 04. 2024.

Autor: A. Ničić Izvor: UNS

Jovanović: Pokazali smo da pravda može da progleda

“Podrška kolega mi je bila od velikog značaja kada sam postao beskućnik, a sada smo svi zajedno u novinarstvo uneli svetlost i pokazali da pravda može da progleda”, rekao je za sajt UNS-a novinar portala “Žig info” Milan Jovanović, nakon što su bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, kao i Vladimir Mihailović, Igor Novaković i Aleksandar Marinković pravosnažno osuđeni zbog paljenja njegove kuće.

Bivšeg predsednika Opštine Grocka Dragoljuba Simonovića Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na četiri godine zatvora jer je podstrekivao druge osuđene da zapale Jovanovićevu imovinu. Sud je smanjio zatvorsku kaznu za godinu dana u odnosu na prvostepenu presudu. Simonoviću je izrečena i novčana kazna od 100.000 dinara. 

Osim Jovanovića, osuđen je Vladimir Mihailović, i to na tri godine zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Vladimir Novaković osuđen je na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je Aleksandar Marinković, koji se nalazi u bekstvu, kao direktni izvršilac osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Jovanović kaže da, ako se uzmu u obzir ostale presude, koje su uglavnom bile na štetu novinarima, on ovom presudom može biti prezadovoljan.

“Konačno je doneta zadovoljavajuća pravosnažna presuda zbog napada na novinara”, rekao je on.

Ovo je šesta godina kako postupak traje, a sve što se dešavalo, kako dodaje Jovanović, uticalo je na njegovo i zdravlje njegove supruge.

“Moja supruga još uvek noćima ne spava. Izgubio sam prošlost, drage uspomene koje niko više ne može da nadoknadi”, rekao je on.

Ipak, imao je, kako kaže, sreće jer je predmet došao u prave ruke - kod javnog tužioca Predraga Milovanovića.

“On je savesno obavio svoj posao. Imao sam i dobrog advokata, gospođu Anu Matić”, dodao je.

Osim njihove, značila mu je i podrška kolega iz zemlje i sveta, a poručuje da je ovo dobra poruka za mlade pred Svetski dan slobode medija. 

“Izgubio sam mnogo toga, ali se nadam da su novinari dobili. Voleo bih da se ovo što je mene snašlo ne desi nijednom novinaru, pogotovo mlađem. Nadam se da će oni biti slobodniji i da će svaki bahati političar dobro da se zamisli pre nego što krene na njih”, rekao je Jovanović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi