Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Zakazana Izborna skupština UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

11. 03. 2013.

Zakazana Izborna skupština UNS-a

Uprava Udruženja novinara Srbije (UNS) zakazala je Izbornu skupštinu i raspisala izbore za organe UNS-a za 11. maj ove godine. Na Skupštini će biti podnet Izveštaj o četvorogodišnjem radu UNS-a i izabrano rukovodstvo za naredni mandat. U skladu sa Statutom UNS-a, redovna Skupština se saziva 60 dana pre održavanja, a predlozi kandidata za organe UNS-a- predsednika, Upravu, Sud časti i Nadzorni odbor, podnose se u roku od 20 dana od dana objavljivanja Odluke o raspisivanju izbora.

Kandidat za predsednika treba da ima najmanje 50 potpisa redovnih članova UNS-a, dok je za članove ostalih organa potrebno da budu predloženi od strane najmanje 10 redovnih članova. Redovni članovi UNS-a imaju pravo da predlože po jednog člana za svaki organ UNS-a.

Udruženje novinara Srbije je najstarija i najveća novinarska organizacija u regionu, a sadašnja predsednica Ljiljana Smajlović je 54. predsednik.

Uprava UNS-a je odlučila da na dnevnom redu Skupštine, osim izbora organa i usvajanja Izveštaja o radu, bude rasprava o medijskom zakonodavstvu i usvajanje izmena Kodeksa novinara Srbije.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

16.03.

2013.

fotoreporter [neregistrovani] u 13:06

Pitanje

Od kada je to praksa da UNS bude na strani vlasnika privatnih medija, osnivača i članova nekakvih aosiacija gazda, a ne na strani velikog broja članova UNS-a zaposlenih u medjiskim preduzećima koja su još uvek u javnom vlasništvu?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi