Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sutra o Nacrtu zakona o javnom informisanju u Novom Pazaru, 14. marta u Nišu, 19. marta u Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

11. 03. 2013.

Sutra o Nacrtu zakona o javnom informisanju u Novom Pazaru, 14. marta u Nišu, 19. marta u Beogradu

U narednih deset dana trebalo bi da se javne rasprave o Nacrtu zakona o javnom informisanju i medijima održe u Novom Pazaru, Nišu i Beogradu.

 

Na sajtu Ministarstva kulture i informisanja, koje je organizator javnih rasprava, navodi se da će sutrašnja rasprava u Novom Pazaru biti organizovana u Kulturnom centru (Koncertna dvorana) od 9 do 16 sati.

Sledeća javna rasprava održaće se u Nišu, 14. marta, u Gradskoj kući u istom trajanju od 9 do 16 sati.

Ministarstvo kulture i informisanja naknadno će na svom sajtu objaviti vreme i mesto rasprave u Beogradu za koju se zna da će biti održana 19. marta.

Učesnici u javnoj raspravi mogu biti svi zainteresovani za pitanja koja se regulišu ovim zakonom: državni organi, udruženja, građani i drugi.

Ministarstvo kulture i informisanja pokrenulo je 27. februara javnu raspravu o Nacrtu zakona o javnom informisanju i medijima, koja će trajati do 22. marta 2013. godine. Prva u nizu rasprava održana je u Novom Sadu 5. marta.

Komentari na Nacrt zakona mogu se slati na mejl adrese aleksandar.gajovic@kultura.gov.rs i zeljko.poznanovic@kultura.gov.rs ili poštom na adresu: Ministarstvo kulture i informisanja, Vlajkovićeva 3, 11 000 Beograd (sa naznakom “Javna rasprava - Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima).

Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima možete pogledati ovde.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

12.03.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [neregistrovani] u 07:49

Javnost = stanovnistvo i drzavni organi?

U ovom obavestenju pise: "Учесници у јавној расправи могу бити сви заинтересовани за питања која се регулишу овим законом: државни органи, удружења, грађани и други."

Cini mi se da izraz "javna rasprava" sam sebe objasnjava. Valjda je bilo dovoljno da pise: "Ucesnici u javnoj raspravi su clanovi javnosti".

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi