Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Počela prva nastava na daljinu u organizaciji UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

11. 03. 2013.

Počela prva nastava na daljinu u organizaciji UNS-a

Sedma generacija Škole veb novinarstva Udruženja novinara Srbije startovala je sa radom proteklog vikenda, sa sedmoro polaznika koji nastavu prate u učionici i petoro koji je pohađaju na daljinu.

Prvi put od osnivanja škole polaznici mogu da prate kurs onlajn, zahvaljujući direktnom video prenosu predavanja i nastavnim meterijalima koji su im preko sajta škole WebNovinar dostupni u elektronskoj formi.

Prvi polaznici na daljinu kurs prate iz Izraela, SAD i Srbije.

Nakon uvodnih predavanja o istoriji i specifičnostima internet novinarstva, polaznici su se drugog dana upoznali sa žanrovima veb novinarstva i imali prvu vežbu, čime je i praktično počela obuka za samostalno pisanje, uređivanje, postavljanje tekstova i fotografija na veb sajt.

U novoj generaciji među polaznicima su i dugogodišnji novinari, studenti novinarstva, stručnjaci za odnose s javnošću, a zajednički cilj im je da unaprede znanja i veštine za rad na vebu, odnosno pokrenu sopstveni sajt i postanu veb preduzetnici.

Škola veb novinarstva Udruženja novinara Srbije osnovana je 2008. godine i predstavlja prvu stručnu obuku te vrste u regionu.

Tokom prethodnih pet godina WebNovinar je izrastao u vodeću školu veb novinarstva u zemlji, čiji je cilj da polaznike obuči za rad u svetu novih medija.

Nastava se održava svake subote i nedelje s početkom u 10 časova u učionici Udruženja novinara Srbije u Knez Mihailovoj 6/III, a tokom kursa biće održano ukupno 88 interaktivnih časova predavanja i vežbi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi