Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Manojlo Vukotić: Nemamo novca da isplatimo dopisnike
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

06. 03. 2013.

Manojlo Vukotić: Nemamo novca da isplatimo dopisnike

Udruženju novinara Srbije (UNS) poslednjih meseci obraćali su se dopisnici „Večernjih novosti“ i „Sporta“, sa primedbama da im honorari nisu isplaćivani od jula, a nekima čak i od januara prošle godine.

 

UNS je pre mesec dana razgovarao sa Manojlom Vukotićem, generalnim direktorom i glavnim urednikom Kompanije “Novosti“ koji je rekao da Kompanija „Novosti“ „pokušava da reši problem sa isplatama honorara dopisnicima, da je došlo do grube greške u administraciji „Novosti“ i da će honorari dopisnicima biti isplaćeni u najskorije vreme.“

U međuvremenu smo dobili brojna pisma kolega kojima „Novosti“ i dalje duguju honorare.

Ponovo smo zvali generalnog direktora i glavnog urednika Manojla Vukotića.

„Pustite vi dopisnike, neka oni meni pišu, a ne da se obraćaju vama. Honorari nisu isplaćeni jer nemamo novac. Čekamo da nam banke i država daju kredite koji su nam obećani, pa ćemo onda isplatiti novinare. Čim „Novosti“ dobiju novac, honorari će biti isplaćeni,“ rekao je Vukotić UNS-u.

Komentari (5)

ostavi komentar
sre

06.03.

2013.

NoMeansNo [neregistrovani] u 22:54

Re:

Tacno!!! A za to sto navodno nema para, krivi smo opet mi... I kako nam samo pada na pamet da trazimo ono sto smo zaradili...? A sutra ce s punim pravom da traze tekst o radnicima neke fabrike koji strajkuju jer mesecima ne primaju platu... Tuzno, tuzno.... Samo batina i g.... motka!!!

Odgovori
sre

06.03.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 22:33

I jos kupujemo Novosti...

I znate sta je najsmesnije/najtuznije. Sto mi dopisnici i dalje, svakog juta uporno kupujemo Novosti. Kada bi gazde volele ove novine kao mi dopisnici, za plate i honorare bi bilo dovoljno novca. Sram da ih bude. Odnose se prema Novostima kao prema wc papiru...

Odgovori
sre

06.03.

2013.

filatrop [neregistrovani] u 21:24

ostavke

postovane kolege, ako jedan glavi urednik i jos direktor ugledih dnevih novina ovako sikanira i svoje dopisnike i zaposlene i vas u udruzenju, bar vi se zahvalite na poverenju i podnesite ostavke. pa kome ste potrebni ako niko od vas ne vredi ni da ga m.vukotic ispostuje i odgovori zasto je ostao duzan honorare vise od godinu dana svojim dopisinicima. koji su pisali za novine a on te novine prodavao i imao mesecnu platu vise hiljada evra.oni ni dinara.nemoguce je da ostane i manjo u novostima i vi u udruzenju i dopisnici bez honorara. samo u srbiji to moze.sramota..,.neka dodju na celo udruzenja oni koji ce drugacije i pravednije da brane profesiju...

Odgovori
sre

06.03.

2013.

Slobodan [neregistrovani] u 21:19

Re: PO DRUGI PUT

Može samo po drugi put. Po prvi put - ne može! Ali, može - prvi put!
Izvinjavam se kolegi ili koleginici što reagujem, ali svašta slušam na televiziji, pa ne moramo i u pisanoj formi da grešimo!

Odgovori
sre

06.03.

2013.

Lidija [neregistrovani] u 16:38

lidijalidija@hotmail.com

A nemaju para ni plate da isplate... Po prvi put plate u Večernjim novostima kasne!!!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs