Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sastanak Stalne radne grupe za bezbednost novinara i trening za unapređenje bezbednosti novinara 20. marta u Zaječaru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 03. 2024.

Izvor: SRG

Sastanak Stalne radne grupe za bezbednost novinara i trening za unapređenje bezbednosti novinara 20. marta u Zaječaru

Stalna radna grupa za bezbednost novinara (SRG) održaće u sredu, 20. marta od 11 sati u Zaječaru sastanak i trening za unapređenje bezbednosti novinara. Sastanak će biti održan u Kući slobodnih medija, Trg oslobođenja bb.

Pored članova SRG, predsednika UO ANEM-a Verana Matića, Dragane Bjelice (UNS), Stevana Ristića (Asocijacija medija) i novinara i medijskih radnika iz Zaječara, Bora, Knjaževca i Negotina, sastanku SRG će prisustvovati predstavnici policije i tužilaštava iz ovog kraja.

Cilj sastanaka SRG koji su do sada održani u Novom Pazaru, Vranju, Novom Sadu, Subotici, Čačku, Nišu, Šapcu, je da se kontakt tačke bolje upoznaju sa novinarima i predstavnicima medija u regionu koji pokrivaju, te da se upoznaju sa problemima na konkretnim primerima ugrožavanja bezbednosti novinara.

Izgradnja poverenja i otvorena svakodnevna komunikacija omogućiće efikasnije rešavanje slučajeva, otvoriće prostor za preventivu i osiguraće novinarima bolje poznavanje načina na koji radi tužilaštvo i policija, ali i približiti tužiocima i policiji način na koji funkcionišu mediji i uopšte novinarstvo. 

Nakon sastanka SRG uslediće trening za novinare (od 14 sati). Trening će voditi nekadašnji direktor Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, novinar i urednik Branko Čečen koji će govoriti o različitim oblicima nasilja i pretnji, načinima prevencije i zaštite, kao i relevantnom pravnom okviru i mehanizmima koje ugroženi novinari mogu da koriste u zaštiti svoje bezbednosti.

Zainteresovane koleginice i kolege, koje se do sada nisu prijavile za sastanak i trening, to mogu učiniti na mejl anem@anem.org.rs do utorka, 19. marta u 17sati.

Za učesnice i učesnike sastanka i treninga koji nisu iz Zaječara organizator će omogućiti refundaciju putnih troškova. Za to je potrebno prijaviti se  do 18. marta Mili Ivanović na mejl mila.ivanovic@fondb92.org.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi