Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Srednjoškolci iz Kragujevca posetili UNS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

28. 02. 2013.

Srednjoškolci iz Kragujevca posetili UNS

Đaci Politehničke škole iz Kragujevca zajedno sa profesorkama srpskog i engleskog jezika Majom Todorović i Jovanom Janić posetili su danas Udruženje novinara Srbije.

 

Interesovale su ih aktivnosti i istorija UNS-a, a razgovor se poveo i oko uloge medija u razvoju kritičkog mišljenja mladih, novinarskom poštovanju etičkog kodeksa, samoregulaciji i zakonskoj zaštiti novinara.

Posle razgovora sa predsednikom Izvršnog odbora Petrom Jeremićem gosti su obišli prostorije UNS-a  i zadržali se u memorijalnoj sobi u kojoj su istaknute fotografije i karikature svih predsednika UNS-a od osnivanja 1881. godine.

 

Poseta najstarijem novinarskom udruženju bila je pretposlednja aktivnost Politehničke školeu okviru međunarodnog projekta „Mediji i realnost - saveznici ili protivnici“, koji se realizuje u saradnji sa partnerskim školama iz Skoplja i Ljubljane, a u okviru Akademije centralnoevropskih škola (ACES).

"Zahvaljući Akademiji centralnoevropskih škola (ACES) i našem ovogodišnjem projektu, svi učesnici su podstaknuti na ideju o interkulturalizmu, multikulturalizmu, saradnji i zajedničkim aktivnostima u razvoju medijske pismenosti mladih", rekla je profesorka Jovana Janić, koordinator projektnih aktivnosti u Politehničkoj školi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi