Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ministarstvo raspisalo konkurse za medije, izdvojeno 27 miliona dinara više nego prošle godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 02. 2024.

Autor: A.N, A.M. Izvor: UNS

Ministarstvo raspisalo konkurse za medije, izdvojeno 27 miliona dinara više nego prošle godine

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija raspisalo je devet konkursa za sufinansiranje medijskih projekata, za koje je izdvojeno 337 miliona dinara, što je za 27 miliona dinara više nego prošle godine.

Raspisani su konkursi za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za radio, televiziju, internet, štampane medije i servise novinskih agencija, za elektronske medije čiji izdavači imaju sedište na teritoriji Kosova i Metohije, za sadržaj namenjen osobama sa invaliditetom, kao i za projekte za unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda.

Raspisan je i konkurs za proizvodnju medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina, kao i konkurs sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona

Rok za podnošenje projekata po raspisanim konkursima je 30. mart, dok je rok za prijavu kandidata za članove komisija 20. mart.

Za sufinansiranje projekata elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji KiM ove godine je izdvojeno 20 miliona dinara, što je dvostruko u odnosu na prethodnu godinu.  To je ujedno i konkurs u kome su sredstva najviše povećana u odnosu na prošlu godinu

Više novca opredeljeno je i za sufinansiranje medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina, za one koji su namenjeni pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona, kao i za one koji su namenjeni osobama sa invaliditetom.  Dok je prošle godine za medijske sadržaje na jezicima nacionalnih manjina izdvojen 41 milion dinara, ove godine je iznos povećan iznos za 20 odsto, što znači da je opredeljeno 49.2 miliona dinara.

Kada su u pitanju projekti za proizvodnju sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom, ove godine je izdvojeno 18 miliona dinara, što je za tri miliona dinara više nego lane.

Za projekte proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona ove godine je opredeljeno 34.8 miliona dinara, dok je prošle godine bilo odvojeno 3.8 miliona dinara manje.

Za štampane medije, novinske agencije, radio i televiziju, izdvojena su sredstva na nivou prošlogodišnjih.

To znači da je za televiziju opredeljeno 75 miliona dinara, štampane medije i servise novinskih agencija 42 miliona, a za radio 34 miliona dinara.

Takođe, i  budžet konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja za internet medije isti je kao lane – 34 miliona dinara.

Novac koji Ministarstvo dodeljuje za sufinansiranje projekata stručne edukacije, unapređenja profesionalnih i etičkih standarda i istraživanja u oblasti javnog informisanja isti je kao i u 2023. godini – 30 miliona dinara.

Tekstovi konkursa dostupni su na sajtu Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi