Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Opština Svilajnac uskladila medijski konkurs sa Pravilnikom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 02. 2024.

Autor: A. Momčilović Izvor: UNS

Opština Svilajnac uskladila medijski konkurs sa Pravilnikom

Opština Svilajnac raspisala je početkom februara konkurs za sufinansiranje medijskih projekata za ovu godinu, a nekoliko dana kasnije, izmenila je tekst konkursa u delu koji propisuje koja se dokumentacija podnosi na konkurs, u skladu sa novim Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

U tekstu konkursa koji je objavljen 9. februara Opština Svilajnac je, između ostalog, kao potrebnu dokumentaciju koju učesnik konkursa treba da priloži, navela rešenja o registraciji u Registru privrednih subjekata i Registru medija, što je u kasnijem tekstu izmenjeno i navedeno da ova rešenja prikuplja stručna služba po službenoj dužnosti.

Po službenoj dužnosti, piše u izmenama, pribavlja se i dozvola za pružanje medijskih usluga koja je izdata u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima.

Takođe, kao potrebnu dokumentaciju koju prilaže kandidat Opština Svilajnac je najpre navela i potpisanu izjavu učesnika konkursa da u poslednjih godinu dana nemaju izrečene mere od strane državnih organa, Regulatornog tela za elekronske medije (REM) i Saveta za štampu zbog kršenja profesionalnih ili etičkih standarda. U izmenjenom tekstu konkursa navedeno je da i ovaj dokaz prikuplja Svilajnac po službenoj dužnosti.

Za učešće na konkursu za projektno sufinansiranje medija potrebna je i potvrda Narodne banke da učesnik nema evidentirane naloge u prinudnoj naplati. Iako je prvobitnim tekstom konkursa tražila da učesnici pribave i ovaj dokument, u izmenama Opština Svilajnac navela je da i ovaj dokaz pribavljaju sami.

Iz prvobitno navedene neophodne dokumentacije Opština je uklonila i izjavu da podnosiocu projekta ranije nisu dodeljena sredstva za isti sadržaj, kao i izjavu da li je za ranije dodeljena sredstva podneo narativni i finansijski izveštaj.  

Opština je, u sladu sa novim Pravilnikom, kao potrebnu dokumentaciju koja se podnosi na konkurs navela i odredbe o državnoj pomoći, kao i potpisanu izjavu da proizvedeni medijski sadržaj neće biti komercijalno eksploatisan.

Ostali uslovi i način prijave ostali su  nepromenjeni, naveli su iz Opštine Svilajnac.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi