Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  REM sa dva meseca zakašnjenja doneo odluku o izdavanju dozvola televizijama i radio stanicama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 02. 2024.

Autor: K. Kovač Nastasić Izvor: UNS

REM sa dva meseca zakašnjenja doneo odluku o izdavanju dozvola televizijama i radio stanicama

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) doneo je odluku o izdavanju dozvola za emitovanje regionalnim televizijama i radio stanicama koje su dva meseca, zbog kašnjenja REM-a sa sprovođenjem konkursa, program emitovale bez dozvole.

Na sednici održanoj 8. februara, piše na sajtu REM-a,  Savet je doneo odluku o dodeli dozvola TV Vranje, TV Palma plus (Jagodina), TV Most (Novi Sad), Sremska televizija (Šid), TV Santos (Zrenjanin), TV Bor, TV Belle amie (Niš), TV Kruševac, Kopernikus TV Raška, RTV Novi Pazar, TV Kraljevo i TV Pirot.

Na istoj sednici REM je doneo odluku izdavanju dozvola radio stanicama i to za 15 regionalnih radio stanica, jednu za lokalno područje Kučevo (Radio stanica Radio stanica RTV Kučevo), jednu za područje AP Vojvodine (Radio AS FM) i jednu za lokalno područje Šid (Radio Šid).

Podsetimo, kako je UNS ranije pisao, zbog kašnjenja REM-a da do kraja sprovede konkurs, više od 10 regionalnih televizija i oko 20 radio stanica koje su ispunile uslove konkursa, program su skoro dva meseca emitovale bez dozvole. Oni zbog toga nisu imali pravo da učestvuju na medijskim konkursima za projektno sufinansiranje, niti na tenderima i javnim nabavkama.

Ovim emiterima prethodna dozvola za emitovanje istekla je 17. decembra prošle godine. Konkurs za nove dozvole REM je raspisao još 2. juna 2023. godine. Emiteri su imali rok do 1. avgusta da se prijave na konkurs, a po Zakonu o elektronskim medijima, REM je od tada imao rok od 15 dana da objavi listu onih koji ispunjavaju uslove konkursa. Ipak, REM je u Službenom glasniku tu listu objavio tek 29. novembra.

Razgovori sa onima koji ispunjavaju uslove konkursa, odnosno čije su prijave potpune i podnete u predviđenom roku, obavljeni su u decembru, da bi odluka REM-a bila doneta tek na sednici od 8. februara 2024. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi