Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Gradonačelnik Subotice obećao pomoć "Super" televiziji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

02. 04. 2009.

Gradonačelnik Subotice obećao pomoć "Super" televiziji


Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić u razgovoru sa predsednikom Udruženja novinara Srbije (UNS) Ninom Brajovićem, juče je obećao da će Grad Subotica podržati "Super" televiziju u nastojanjima da opstane, posle nedavnog oduzimanja komercijalne pokrajinske frekvencije. Vučinić je istakao da je posredstvom ove televizije cela Srbija do nedavno imala uvid u dešavanja u Subotici.

Predsednik UNS-a pozvao je vlasnike da što pre prekinu agoniju "Super" televizije, podržavši istovremeno nameru novinara ove kuće da osnuju konzorcijum i preuzmu televiziju uz dogovor sa sadašnjim vlasnicima. Tako bi posao obezbedilo 15 kolega, dok bi njih tridesetak od stare firme zatražili otpremnine i zbrinjavanje kroz socijalni program.

Povodom presude kojom se nalaže iseljenje "Super" televizije i Radio Subotice iz zgrade na Putu Jovana Mikića razmotreno je nekoliko mogućih rešenja u cilju zaštite interesa dve medijske kuće i njihovog nesmetanog rada.

Razgovorima koje je inicirala subotička kancelarija UNS-a prisustvovali su i Stevan Huđi, potpredsednik Gradskog veća Saveza samostalnih sindikata Srbije, Zlatko Marosiuk, zaštitnik građana Grada Subotice, Branko Žujović, član Uprave UNS-a iz Subotice i Vladimir Antić, predsednik sindikalne organizacije "Super" televizije. Tokom posete Subotici, Brajović je imao odvojene susrete i sa Zlatkom Panićem, direktorom subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Antalom Biačijem, direktorom Radio Subotice, Dušanom Grbićem, direktorom "Super" televizije i zaposlenima. Posle razgovora, održana je konferencija za novinare.
B. Ž.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi