Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Umro novinar i publicista Đuro Zagorac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

09. 01. 2024.

Autor: B.V/UNS Izvor: B.V/UNS

Umro novinar i publicista Đuro Zagorac

Poznati beogradski novinar i publicista Đuro Zagorac preminuo je juče u 90. godini u Beogradu. Zagorac će biti sahranjen u četvrtak u 11 sati na Novom groblju.

Rođen je u Dalmaciji u Koljanima 1934. godine. Studirao je u Beogradu građevinu, ali se gotovo celog života bavio novinarstvom, za šta je dobio više profesionalnih nagrada. 

Radio je u više beogradskih redakcija. Karijeru je počeo kao sportski novinar, a kasnije je stasao u cenjenog političkog komentatora. 

Do raspada Jugoslavije najviše je pisao za  izdanja „Vjesnikove kuće“, a kasnije se uspešno bavio publicistikom. Po odlasku u penziju, objavio je desetine čitanih  feljtona u beogradskim vodećim listovima. 

Najpoznatije  knjige  Đura Zagorca bile su o Jovanki Broz, Stevi Krajačiću,  zatim o Slobodanu Miloševiću, Radovanu Karadžiću i drugima. Zagorčeve knjige nalaze se ne samo u našim već i zapadnim prestižnim univerzitetskim bibliotekama. 


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi