Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  „Politika“ pokrenula podkast „Zdrav životni vodič“, autorka Danijela Davidov Kesar
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 12. 2023.

Izvor: UNS

„Politika“ pokrenula podkast „Zdrav životni vodič“, autorka Danijela Davidov Kesar

Medijska kuća „Politika“ je prošle nedelje, u susret 120. godišnjici od osnivanja, koja će biti obeležena 25. januara, pokrenula svoj prvi podkast „Zdrav životni vodič“. Podkast vodi i uređuje novinarka Danijela Davidov Kesar, koja će svake nedelje razgovarati sa lekarima, nutricionistima i stručnjacima iz oblasti medicine, kao i pacijentima koji će deliti svoja iskustva.

Sutra će biti emitovana druga epizoda podkasta, a gošća će biti endokrinolog Kliničkog centra Srbije Vesna Srećković Dimitrijević, koja će govoriti o opasnosti modernih dijeta za štitastu žlezdu i lekovitosti posta, ali i o svojoj borbi sa karcinomom dojke.

Na kraju ove epizode stručnjaci će izmeriti pritisak i uraditi kontrolne preglede gostima, kako bi ukazali na to koliko je preventiva važna za zaštitu našeg zdravlja.

Tako je bilo i u prvoj epizodi podkasta, emitovanoj prošle nedelje, u kojoj je sagovornica bila ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić.

 „Ministarka je bila šokirana kada je aparat pokazao visok pritisak. Nije mogla da veruje u to, jer je uvek imala nizak pritisak. Ovi pregledi na kraju emisije pokazuju da su gosti kao i drugi obični ljudi i da svi imaju zdravstvene probleme koji ne bi trebalo da ih plaše već da ih upozore da vode računa o svom zdravlju“, rekla je za UNS autorka podkasta.

 

Video: Politika

„Politika“ je, kako kaže Davidov Kesar, odlukom da prvi podkast bude baš ovaj poslala važnu poruku koju svi nekad zanemarujemo – da je zdravlje najvažnije.

Inače, Danijela Davidov Kesar već dve decenije prati oblast zdravlja. U ovu oblast je uplovila po završetku novinarstva na Fakultetu političkih nauka, kako kaže, procenom urednika. Drago joj je, dodaje ona, da se specijalizovala za neku oblast, jer se u jeku pandemije koronavirusa više nego ikad pokazalo koliko je važno negovati sektorsko novinarstvo.

Dobitnica je nagrade UNS-a za novinarsku humanost „Đoko Vještica“, Sretenjskog ordena, Nagrade Grada Beograda za novinarstvo, nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“, kao i Simensove nagrade za najbolji novinski tekst.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi