Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Danijela Popović Nikolić dobitnica nagrade Mile Nedeljković za najbolju knjigu, Ljubinku Radenkoviću povelja za životno delo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 12. 2023.

Autor: Ivan Zlatković/UNS Izvor: UNS

Danijela Popović Nikolić dobitnica nagrade Mile Nedeljković za najbolju knjigu, Ljubinku Radenkoviću povelja za životno delo

Nagradu ''Mile Nedeljković'' za najbolju knjigu u oblasti savremene folkloristike i narodne srpske tradicije ove godine dobila je Danijela Popović Nikolić za studiju „Na svetom mestu i oko njega: folklor u slojevima kulture“ u izdanju Filozofskog fakulteta u Nišu. Istoimenu povelju za životno delo dobio je dopisni član SANU Ljubinko Radenković.

Nagrada i povelja nose ime jednog od najznačajnijih naših novinara, etnologa, proučavalaca narodne baštine i istorije, publiciste i pedagoga. Žiri koji je izabrao najbolju knjigu činili su priznati naučnici: dr Branko Zlatković (predsednik), dr Jelena Jovanović i dr Smiljana Đorđević Belić.

Žiri koji je izabrao najbolju knjigu činili su priznati naučnici: dr Branko Zlatković (predsednik), dr Jelena Jovanović i dr Smiljana Đorđević Belić.

O povelji za životno delo odućivao je žiri u sastavu dr Ivan Zlatković (predsednik), prof. dr Dušan Izvonar i Nevenka Popović, etnolog.

Priznanja će biti svečano uručena 12. decembra, u aranđelovačkoj Narodnoj biblioteci ''Sveti Sava'', sa početkom u 19 časova. U programu učestvuje i pevačka grupa KUD-a Elektroporcelan iz Aranđelovca.

Nagradu dodeljuje Udruženje građana ''Baština i budućnost – Aranđelovac 1859''.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi