Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Rok za plaćanje članarine za 2022. godinu kraj novembra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 11. 2023.

Izvor: UNS

Rok za plaćanje članarine za 2022. godinu kraj novembra

Odlukom Uprave UNS-a, rok za plaćanje članarine za 2022. godinu produžen je do kraja novembra ove godine. Članarina za 2022. godinu za redovne članove iznosi 1800 dinara, za članove sa Kosova i Metohije 900 dinara, a za pripravne članove 500 dinara.

Redovni i pridruženi članovi Udruženja novinara Srbije (UNS) koji nisu platili članarinu za ovu godinu, mogu to učiniti do kraja novembra. Članarina za 2023. godinu iznosi 2000 dinara.

Članarina se uplaćuje lično u prostorijama UNS-a (Beograd, Resavska 28/I), na tekući račun UNS-a 355-1008613-10 ili preko sajta UNS-a.

Polovina uplaćenog iznosa ide u Fond „Dobrica Kuzmić“ za pomoć novinarima.

Novinarima koji ne izmire članarinu za prethodnu godinu prestaje članstvo. Za obnovu članstva potrebno je popuniti upitnik, doneti potvrdu redakcije o bavljenju novinarskim poslom poslednjih godinu dana i dve fotografije (za zvanični dokument) dimenzija 3 x 3,5 cm.

Članstvom u UNS-u, novinari dobijaju pravo na besplatnu pravnu pomoć, omogućeno im je regulisanje radnog staža za period honorarnog novinarskog rada, kao i brojni popusti i pogodnosti. Članovi ostvaruju popuste autoprevoznika na domaćim međugradskim linijama, kao i na železničkom prevozu. Omogućene su im i znatno jeftinije zdravestvene usluge. Osim toga, članovi UNS-a imaju pravo na popuste u bibliotekama, knjižarama, pozorištima i bioskopima. Popusti su obezbeđeni i u brojnim ugostiteljskim objektima.

U odeljku Članstvo možete pronaći informaciju na koje se kulturne ustanove, ugostiteljske objekte i prevoznike popusti odnose, kao i više informacija o učlanjenju u UNS, mogućnostima i pogodnostima koje se ostvaruju članstvom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi